Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 18 aug 2015 / 12:48 uur

Talent Derek Otte komt met dichtbundel en uitgeverij

Het Rotterdamse dichttalent Derek Otte komt met een eigen bundel én een uitgeverij. In smoothie- en sapbar Espresso Dates zal hij op 6 september zijn literaire hoogstandje Regelgeving aan het grotere publiek tonen.

In een eerder interview met Metro gaf de Rotterdammer al aan tastbare dingen te willen maken. ,,Ik wil een show, een album of een boek. Iets voor mezelf hebben, een product. Dat is het doel voor 2015." En dat doel lijkt nu dus al bereikt.

Lees ook: Van toetsenbord naar het podium, naar radio, naar tv

Gefeliciteerd! Je boek heet Regelgeving. Waar gaat het over?
In Regelgeving is oud en nieuw werk te vinden. Er staan persoonlijke gedichten in over vreugde en verdriet, korte verhalen met een knipoog en vertalingen van wat ik in de wereld om me heen zie. De selectie is echt een dwarsdoorsnede van mijn eigen werk.

Schrijftalent stimuleren

Waarom ook een uitgeverij?
Ik sprak erover met een collega en goede vriend van mij, Manu van Kersbergen. Hij kwam met het idee voor de uitgeverij en samen zetten we die nu op. Het is de bedoeling om eerst mijn eigen werk hier uit te geven en uiteindelijk ook ander jong schrijftalent de kans te geven werk hier te publiceren.”

Derek dendert maar door…
Ik ben nog lang niet klaar, hoor! Zo ben ik ook nog bezig met het ontwikkelen van schoolmateriaal voor de Hogeschool Rotterdam. Daar zal ik vanaf oktober lessen gaan geven. In zeven lessen is het de bedoeling dat studenten leren om verschillende facetten van de taalkunst te beheersen.

Eigenlijk leid je dus de concurrentie op…
Haha. Mijn doel is de spoken word scene (de scene van het gesproken woord, red.) te laten groeien. Hoe meer mensen deze vorm onder de knie krijgen, hoe beter.

Talentje

Het Rotterdams talent timmert al een aantal jaar aan de weg. Een landelijke doorbraak beleefde hij in het praatprogramma van Eva Jinek waar hij met woorden de actualiteit samenvatte. Lees ook: Derek Otte: Meer wegen leiden naar dromenWat gaan we nog meer van je zien?
Zoals dat gaat in medialand kan ik daar natuurlijk niet zoveel over zeggen. Er zitten wel dingen op televisie aan te komen, maar niets is eigenlijk nog echt zeker. Morgenavond (woensdag, red.) ben ik in ieder geval bij de Slimste Mens te zien.”

Het lijkt erop dat je nu toch meer en meer een bekende Nederlander aan het worden bent.
Ik kan al niet meer normaal de Bas van der Heijden in. Haha, nee hoor. Ik ben daar redelijk nuchter onder. Het feit dat ik de kans krijg om deze kunstvorm onder de aandacht te brengen vind ik echt te gek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Talent Derek Otte komt met dichtbundel en uitgeverij
Sluiten