Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 24 aug 2015 / 13:12 uur

Sushi van Moshi Moshi scoort een 2,7

Sushi van de Rotterdamse Moshi Moshi aan de Coolsingel is niet vers en de hygiëne is het ook niet al te best. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Het all-you-can-eatrestaurant scoorde een 2,7.

Niet vers

In het onderzoek is gekeken naar twintig verschillende sushirestaurants. Gerechten blijken vaak niet vers en bevatten veel bacteriën. Moshi Moshi eindigde op de 15e plek. Slechts twee van de twintig restaurants scoren een voldoende, namelijk een 5,9.

Lees ook: Consumentenbond: Poepbacterie in ‘onbeperkte’ sushi

Sommige van de bacteriën die zijn aangetroffen, maken duidelijk dat het gaat om het te lang of te warm bewaren van de sushi. Ook duiden sommige bacteriën op slechte hygiëne bij de bereiding. Dit kan komen door vuile snijplanken of het te weinig wassen van de handen.

Lichtpuntje

„Gelukkig kwamen we echt ziekmakende bacteriën niet in grote hoeveelheden tegen. Dat is toch wel een klein lichtpuntje te noemen”, aldus de Consumentenbond op de eigen site.

Lees ook: Sushi Shabu Shabu Rembrandtplein ‘zeer onhygiënisch’

Het restaurant was niet beschikbaar voor commentaar op de uitslag. In 2014 werd Moshi Moshi nog positief beoordeeld door Rob Geus van De Smaakpolitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sushi van Moshi Moshi scoort een 2,7
Sluiten