Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 4 aug 2015 / 12:31 uur

Spijkenisse in ban van coladrinkende ‘kinderlokker’

Consternatie in Spijkenisse over een vermeende kinderlokker. Een man die vorige week woensdag (29 juli) ’s avonds rondreed in een auto door de buurt Kreken is op de sociale media onderwerp van gesprek.

‘Colaatje drinken?’

Na zijn ritje stopte hij en vroeg hij aan twee meiden of ze misschien met hem meewilden om een colaatje te drinken. Toen de meiden zijn voorstel afwezen, reageerde hij geschrokken en reed hij weg, laat de moeder van een van de meisjes op Facebook weten.

Haar bericht, of eigenlijk haar oproep tot oplettendheid, is sindsdien ruim 2300 keer gedeeld.

https://www.facebook.com/SAGEMUSICNL/posts/10153694486577018

Bezorgde ouders

Onder de reageerders zitten veel bezorgde ouders die menen de man vaker in de buurt te hebben gezien. Zo reageert Silvia: „Klinkt als een bekend signalement! Deze meneer loopt ook heel vaak rondom het plein bij de Action en bij de ingang van het zwembad. Hij staat heel vaak naar jonge meiden te gluren. Ook heb ik weleens een heel boze dame tegen hem horen roepen dat hij vrouwen van zijn eigen leeftijd moet gaan lastig vallen. Let goed op.”

De politie laat aan het AD weten blij te zijn met snelle meldingen, omdat de kans dan groter is dat iemand die mogelijk iets slechts in de zin heeft met kinderen daar persoonlijk op wordt aangesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spijkenisse in ban van coladrinkende ‘kinderlokker’
Sluiten