Job Halkes
Job Halkes Binnenland 27 aug 2015 / 10:44 uur

Rotterdam stopt niet met luistercontroles in horeca

De gemeente Rotterdam gaat gewoon door met het houden van controles in de horeca door middel van het inzetten van luisterende ambtenaren. Een meerderheid in de gemeenteraad wilde wel een stop op deze manier van handhaving, maar wethouder Joost Eerdmans wil een evaluatie van het beleid afwachten.

Lees ook: Snackbar Cappadocia dicht vanwege achtergrondmuziek

Afgelopen week ontstond er ophef nadat snackbar Cappadocia op de Nieuwe Binnenweg werd gesloten op basis van zo’n meting. Twee stadswachten konden elkaar niet meer verstaan en maakten daarom proces-verbaal op. Volgens D66-raadslid Jos Verveen nogal subjectief. „Als er eentje van de twee verkouden is, dan heb je al een probleem. Of als die zaak nou heel vol staat, dan is het geluid ook anders.”

Meerderheid

Ook de SP, Nida en Leefbaar Rotterdam willen dat er gestopt wordt met dit type controles. „Wij vragen ons af of dit wel efficiënt is”, aldus Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam). „Ook een advocaat die we hebben geraadpleegd of dit juridisch houdbaar is, stelt dat dit lastig is.” De Partij voor de Dieren opperde nog om de toezichthouders uit te rusten met decibelmeters.

Lees ook: Gemeente Rotterdam: Sluiting Cappadocia is terecht

Maar wethouder Eerdmans wilde niet meegaan in het stoppen van de controles. „We hebben er sinds 2013 zo’n duizend gedaan. In één geval is er gehandhaafd. Het gebeurd dus niet aan de lopende band.” Volgens hem is het te kort door de bocht om per direct te stoppen. Eerdmans komt binnen twee weken met een brief over dit onderwerp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam stopt niet met luistercontroles in horeca
Sluiten