Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 17 aug 2015 / 12:06 uur

Rotterdam krijgt weer Sterkste Man-verkiezing

Wie mag zich een jaar lang de grootste krachtpatser van Rotterdam noemen? Dat weten we zaterdag. Na drie jaar is de Sterkste Man-verkiezing namelijk terug in de stad.

Ben Gramberg, eigenaar van Brasserie de Verandering in Rotterdam-Ommoord, vond het tijd voor, jawel, verandering. En dus brengt hij komend weekend het strijdtoneel naar Ommoord waar op de Hesseplaats de twaalf deelnemers van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags mogen laten zien wat ze waard zijn.

‘Groter aanpakken’

„Het is te lang geleden dat Rotterdam zijn eigen Sterkste Man-verkiezing had. Drie jaar geleden was er een soortgelijke wedstrijd bij een winkelcentrum in Zevenkamp. Daar streden mannen dan om de titel: Sterkste Man van Zevenkamp. Omdat Rotterdam sindsdien nooit meer zo’n soort verkiezing kende, ontstond bij mij het idee het groter aan te pakken en een wedstrijd te organiseren voor de hele stad."

Lees ook: Rotterdammer Ismael Londt klaar voor Badr Hari

Zo gezegd, zo gedaan. Gramberg regelde partijen en zorgde de afgelopen maanden dat alle neuzen dezelfde kant op kwamen te staan. „Er doen twaalf mannen vanuit het hele land mee en ik verwacht honderden toeschouwers. De sterkste man van Rotterdam hoeft dus niet per se uit Rotterdam te komen. Er doen maar drie Rotterdammers mee. Ik heb er zin in en verwacht een spektakel, zeker nu de weersvoorspellingen er goed uitzien."

Krachtmeting

De verkiezing bestaat uit vijf onderdelen, vertelt de ondernemer. „De deelnemers zullen een vrachtwagen moeten voortrekken, met een boomstam over het parcours moeten lopen, biervaten van 100 kilo moeten tillen, gewichten van 200 tot soms 300 kilo moeten optillen en een boomstam boven hun hoofd moeten duwen. Behoorlijk pittig."

Op de vraag of de ondernemer denkt zelf eens mee te doen aan de wedstrijd, reageert hij lachend: „Nee hoor, alsjeblieft. Die ambitie heb ik niet. Deze verkiezing kost me bakken met geld, maar ik doe het vooral om dit winkelcentrum weer een beetje op de kaart te zetten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt weer Sterkste Man-verkiezing
Sluiten