Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 24 aug 2015

Rott Spots: visrestaurant Opporto

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Tamara Jiménez.

Visliefhebbers opgelet! Iedereen die houdt van een goed visje op z’n tijd, moet langs bij visrestaurant Opporto. De zaak is gevestigd bij de Hofbogen en heeft een hippe en strakke inrichting.

Specialiteit van het huis

Ondanks de strakke en hippe look is het ook gezellig in het restaurant en vind ik dit een goede locatie voor een lunch of diner. Als hoofdgerecht hebben wij genoten van de Portugese warme cataplana (de specialiteit van het huis), gemaakt door de uit Portugal gehaalde kok Nelson Costa. Hij had voor ons de cataplana op traditionele wijze bereid. En ja, dat proef je zeker. De cataplana bestond uit mosselen, coquilles, kreeft, gamba’s, zeebaars en natuurlijk een typische Portugese saus die alles bijzonder lekker maakt.

Ik heb zelf Spaanse roots en de Portugese keuken verschilt niet veel van de Spaanse. Dit gerecht proefde zowaar een beetje naar thuis, naar de manier waarop mijn vader de traditionele Spaanse visgerechten klaarmaakt. Tip: vergeet het toetje niet! En kies bijvoorbeeld voor nata of de flens met chocolade en noot. Gegarandeerd smullen!

Beooordeling

Decor: 9
Service: 8
Prijs/kwaliteit eten: 7,5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rott Spots: visrestaurant Opporto
Sluiten