Job Halkes
Job Halkes Binnenland 31 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Rott Spots: Jan Bussing

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Evy IJsselstein.

Sinds 1899 bakt de familie Bussing uit Numansdorp brood en banket. In augustus 2012 mocht ook Rotterdam kennismaken met de verse broden van dit familiebedrijf. Het knusse pand aan de Van Vollenhovenstraat nodigt dan ook uit om naar binnen te lopen.

Ik was vroeg in de ochtend op weg naar mijn opleiding en had nog geen koffie op. Bovendien zocht ik nog naar een lunch en een traktatie. “Laat ik eens bij Jan Bussing naar binnen gegaan!”

Het was dat ik net had ontbeten, want bij de geur van het brood liet mij het water in de mond lopen. En de keuze is enorm. De bijzondere minibroodjes met noten of vijgen op de balie trekken mijn aandacht. Die neem ik mee voor de lunch.

Jan Bussing onderscheidt zich door middel van hun eigen unieke broodconcepten. Waar heeft de klant behoefte aan? Volgens broodbakker Marcel van Dijk is de specialiteit het B’rustiek brood. Dit traditionele brood krijgt in plaats van vijf uur 48 uur om te rijzen en op smaak te komen. Daardoor krijgt het een volle, nootachtige smaak. Er zitten geen toevoegingen in en bevat alleen honderd procent natuurlijke ingrediënten.

Beoordeling

Decor: 8,5
Service: 8
Prijs/kwaliteit eten: 8
Eindcijfer: 8,2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rott Spots: Jan Bussing
Sluiten