Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Rott Spots: De worteltaart van Fellini

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Evy IJsselstein.

Ik kwam een oud-klasgenootje tegen van de middelbare school, Sharon Philip. Het laatste wat ik over haar hoorde, was dat ze voor de advocatuur had gekozen. Twee weken terug, tijdens een theetje bij Fellini, vertelde ze haar verhaal van afgelopen 15 jaar: „De advocatuur was leuk, maar bleef altijd onwennig. Toen ik de kans kreeg om voor een tijdje naar New York te verhuizen, was dat een reden om mijn baan op te zeggen!”, zo begon Sharon haar verhaal. Ineens lagen alle opties open. Haar oog viel op de patisserieopleiding aan de French Culinary Institute. Het was meteen raak.

Patissier bij Fellini

Inmiddels terug in Rotterdam is Sharon helemaal happy met haar eigen cakewinkel: Sweet Flour. Daarnaast staat ze bij Fellini als patissier in de keuken. Fellini is blij met dit Rotterdamse talent. De smaak van haar zoete creaties verblijdt vele gasten én collega’s! Ik proefde mijn favoriete taart: de worteltaart. Deze was écht “om op te eten”. Dat vonden haar collega’s dus ook. Na het eerste hapje vochten ze bijna om nog een stukje. De carrot cake is dan ook standaard in de schappen van Fellini beland.

Te proeven bij Fellini: Grote Markt 272

Beoordeling

Decor: 7
Service: 8,5
Prijs/kwaliteit eten: 9,5
Eindcijfer: 8,3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rott Spots: De worteltaart van Fellini
Sluiten