Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 9 aug 2015 / 12:45 uur

‘Plaats meer fonteinen in Rotterdamse parken’

Er wordt deze zomer volop vakantie gevierd in eigen stad. De PvdA wil daarom dat de gemeente Rotterdam meer fonteintjes met drinkwater plaatst in drukbezochte parken.

PvdA-raadsleden Aruna Radjkoemar en Marco Heijmen vinden namelijk dat er te weinig voorzieningen zijn en vragen het stadsbestuur daarom om verbetering. ,,Zeker met het oog op de enorme aantallen bezoekers die de Kralingse Plas en Het Park bij de Euromast te verduren krijgen, tijdens zonnige dagen”, aldus de raadsleden.

Drinkfonteinen

Niet alleen het tekort aan drinkfonteintjes is een probleem, ook vinden de PvdA’ers dat er nog een groot gebrek is aan vuilnisbakken. Zij willen dat deze zo snel mogelijk worden geplaatst.

Lees ook: We drinken te weinig water, drink jij wel genoeg?

Tweede Maasvlakte

“Ook hebben verschillende Rotterdammers ons gevraagd om het voorzieningenniveau voor recreanten op het strand bij de Tweede Maasvlakte bij het stadsbestuur onder de aandacht te brengen,” zegt Heijmen. Er is aan het stadsbestuur gevraagd of er extra toiletten op het strand kunnen worden geplaatst. ,,Dit lijkt ons een goede toevoeging aan de voorzieningen voor de recreanten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Plaats meer fonteinen in Rotterdamse parken’
Sluiten