Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 20 aug 2015 / 11:29 uur

Katers met korting onder het mes

Minder zwerfkatten in Rotterdam, dat is het doel van de castratieactie van de Dierenbescherming Rotterdam. Alle katers kunnen, speciaal omdat het donderdag landelijke castratiedag is, met korting worden geholpen.

Lees ook: Van duizenden asieldieren is het baasje spoorloos

Verwilderde katten

Het aantal rondzwervende katten in de stad moet minder, vindt Dierenbescherming Rijnmond. „In Rotterdam lopen zo’n 30.000 verwilderde katten rond. We moeten voorkomen dat deze zich gaan voortplanten. Dat doen we door dieren in een vroeg stadium al te castreren”, vertelt directeur Rinus Hitzert. „Het asiel zit al bomvol met kittens.”

Groot succes

Er zijn al vijftig aanmeldingen binnen voor donderdag. „Het is zeker nog mogelijk om te bellen en dan kijken we of we ergens nog tijd hebben vandaag." De instantie noemt de actie tot nu toe al een groot succes. „Drie dierenartsen zijn non-stop bezig met castraties vandaag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Katers met korting onder het mes
Sluiten