Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 3 aug 2015 / 13:53 uur

HotTug: in Amsterdam een don’t in Rotterdam een do

Met een drijvende badkuip over het water varen: het mag in Amsterdam niet, maar in Rotterdam wel. Rotterdammer Frank de Bruijn, bedenker, bouwer en exporteur van de zogenoemde HotTug, krijgt meer aanvragen voor pleziertripjes in Rotterdam nu het in de hoofdstad onduidelijk is of er nog wel mee gevaren mag worden.

Lees ook: Varen in een bubbelbad door de grachten

,,Er mag in Amsterdam nog wel mee worden gevaren mee, maar er zijn bezwaren vanuit de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB)," ligt De Bruijn het ontstane probleem toe. ,,Een eerder verleende vergunning wordt nu opnieuw tegen het licht gehouden."

De stad Rotterdam profiteert. ,,Er waren al veel aanvragen voor de HotTug in Rotterdam, maar nu krijg ik wel meer telefoontjes ja. Gemiddeld word ik acht keer per week geboekt en in de winter loopt het nog beter dan in de zomer. Amerikanen die op vakantie zijn komen vanuit Amsterdam speciaal naar Rotterdam om van de HotTug gebruik te maken."

Concept

Hottugs zijn varende hottubs die tot 38 graden verwarmd worden door een op hout gestookt kacheltje. De Bruijn, kunstenaar en schipperszoon bedacht de varende jacuzzi toen hij op een winterse dag behoefte had om een warm bad te nemen op zijn schip. ,,Op zijn dek was er geen ruimte dus maakte ik er zelf een."

Inmiddels zijn er twintig HotTugs in omloop en worden de dobberende badkuipen in Engeland, Noorwegen, Georgië en Amerika gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HotTug: in Amsterdam een don’t in Rotterdam een do
Sluiten