Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 26 aug 2015 / 14:32 uur

Facebook ‘Kom ie uit Rotterdam dan?’ groot succes

Danny Kristel (28) is dé man achter de veel gelikete Facebookpagina Kom ie uit Rotterdam dan? Metro sprak hem over het jaar waarin de ludieke site is opgezet en is uitgegroeid tot een van de grootste in de regio.

Waar komt de naam vandaan?
Het is een typisch Rotterdamse zin. Natuurlijk kent het dialect meer zinnen dan deze. Als je in een andere omgeving bent, dan is ’kom ‘ie uit Rotterdam?’ de eerste vraag die je in het gesprek hoort. Mensen horen vaak direct het herkenbare accent.

Hoeveel tijd stop je in het beheren?
Buiten mijn werk als centralist in de meldkamer van een parkeergaragebedrijf ben ik altijd bezig met de pagina. Constant houd ik het nieuws in de gaten. Daarbij krijg ik veel inzendingen van mensen binnen en ben ik bezig met wanneer ik welke post plaats. Dat moet goed getimed zijn.

Waarom ben je hiermee begonnen?
Het viel me op dat er veel pagina’s zijn voor Rotterdam, maar dan niet waar alles op te vinden is. Op mijn site zie je filmpjes, foto’s en nieuws. Eigenlijk komt er alles op als het maar met Rotterdam te maken heeft. Voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Daarom ben ik ermee begonnen en ineens vonden meer en meer mensen het leuk. Ik heb kennelijk de juiste snaar geraakt.

Je zette de pagina op. En daarna?
Ik nodigde vrienden en kennissen uit om deze te ‘liken’. Ineens bleek dat ontzettend veel mensen de pagina leuk vinden. Nu ik bijna 40.000 likes heb, ken ik ze natuurlijk lang niet allemaal meer.

Hoe voelt het om de man erachter te zijn?
Het is hartstikke tof. Ik krijg ook veel positieve reacties en dat maakt het natuurlijk extra leuk. De Rotterdammers vinden het leuk om alles te zien en dat wil ik zo houden. De complimentjes zijn dan ook het leukst.

Wat heb jij met Rotterdam?
Ik ben hier geboren en getogen. Elke keer als ik over de A13 rijd en de stad binnenkom, geniet ik van het zicht over de stad. Rotterdam is mijn huis en zit in mijn hart. De mensen vind ik ook heerlijk. Ze zijn recht voor z’n raap en zeggen wat ze doen.

Je had het net over een goed getimed stuk. Wat is nou dé post rond etenstijd?
Een leuke video of een goede foto doet het altijd goed rond die tijd. Mensen kijken vlak voor het eten, of soms zelfs tijdens, even gauw op Facebook en vinden het leuk om dan iets korts te zien.

Hoe ziet de toekomst eruit?
Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een website. Dat staat wat professioneler dan een Facebookpagina. Alhoewel het bereik wel heel groot is met sociale media. Op een website is meer ruimte voor blogs en vlogs waar ik mee wil beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook ‘Kom ie uit Rotterdam dan?’ groot succes
Sluiten