Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 6 aug 2015 / 12:41 uur

Dames Espressodates voor Jan Joker verkast

Alweer een klap in het gezicht van Alia Azouzzi, onderneemster van koffiezaak Espressodates. Het voormalige pand van haar bedrijf aan de Tweede Middellandstraat in Rotterdam-West staat vier maanden na de verhuizing opnieuw te huur.

Lees ook: Pandeigenaar zet koffiebar Espressodates eruit

Fittie

De Rotterdamse kwam eind april in het nieuws vanwege de plotselinge uitzetting uit haar koffiebar. De actie van pandeigenaar Mohammed Bouchiba riep verontwaardiging op, mede omdat de verhuurder aangaf ineens zelf een koffiebar te willen beginnen.

De dames verhuisden onder druk en Schiedammer Stijn Brinkhaus besloot op Facebook een boycot tegen de eigenaar van het pand te beginnen. De rel werd compleet toen Bouchiba de dames verweet een hetze tegen hem te voeren. Zo liet hij eerder aan Metro weten er kapot van te zijn. „Niemand vertelt mijn verhaal. Ik ben al over de vijftig. Ik was maatschappelijk werker en werkte in de procesindustrie. Maar nu ben ik werkloos. Ik sta met mijn rug tegen de muur. Hebt u een baan voor mij? Ik kan niet anders.”

Lees ook: Eigenaar pand koffiebar Espressodates zwaar getergd

‘Alles voor niets’

Dat het pand nu opnieuw te huur staat, komt hard aan bij Azouzzi die met Espressodates noodgedwongen honderd meter opschoof naar het Middellandplein. „Nu we het net allemaal hebben verwerkt, hoor ik dat we er voor niets zijn uitgezet,” zegt ze tegen het AD. „Wilde hij gewoon meer geld vangen voor zijn pand? Had dan met ons gesproken over een huurverhoging. Dat had ons een verhuizing en een hoop geld, emotie en energie bespaard.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dames Espressodates voor Jan Joker verkast
Sluiten