Metro
Metro Binnenland 25 aug 2015 / 17:45 uur

Club Capital: Boterham

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel – ook bekend van Blog Society – geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Rachel Siwaletti.

Boterham is al twee jaar mijn favoriet in Amsterdam Oost. Dit knusse lunchtentje ligt vlak bij Weesperplein, tussen twee HvA’s in. Vanaf het moment dat Boterham in 2013 de deuren opende, werd het mijn vaste uitvalbasis tussen de colleges door. Inmiddels ben ik student af, maar de goede koffie en overheerlijke boterhammen blijven trekken.

Boterham is een fris en sfeervol zaakje waar je niet alleen voor je bammetje neerstrijkt, maar ook de tofste woonaccessoires shopt. Als je binnenkomt, valt de grote kastenwand met de leukste hebbedingen meteen op. Snuffel eens door deze snuisterijen en binnen no time heb je een leuk cadeautje gevonden voor de eerstvolgende verjaardag. Maar kijk ook eens verder dan de kast, want van de stoel waar je op zit tot aan de vaasjes op tafel zijn te koop.

Boterham met ossenworst

Op de menukaart vind je de lekkerste boterhammen die je ooit gaat eten, sapjes, koffie en verschillende zoetigheden. Mijn favoriet is de boterham met ossenworst. Maar ook de red velvet cake kan ik niet weerstaan en dus neem ik ze altijd allebei.

Boterham is gewoon fijn. Je zit er gezellig en het publiek is gevarieerd. Je vindt hier buurtbewoners, harde werkers achter een laptop, vriendinnen die op koffiedate zijn en ‘hippe kippen’ van het Amsterdam Fashion Instituut. Vrijwel iedereen voelt zich thuis bij Boterham. Jij vast ook.

Adres Boterham: Andreas Bonnstraat 2, Amsterdam

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08.30 – 16.30
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00

Cijfer: 9
Interieur: * * * * *
Prijs/kwaliteit: * * * * *
Aanbood accessoires: * * * *

Kijk ook eens op mijn blog www.dehuismuts.com voor je dagelijkse portie interieurinspiratie, hotspots en smakelijke hapjes. En volg De Huismuts op Instagram.

Lees ook: Club Capital over hotel The Hoxton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Capital: Boterham
Sluiten