Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 29 aug 2015 / 10:46 uur

Animatiefilm wint 48 Hour Project Rotterdam

Tientallen teams werkten twee dagen lang aan een korte film voor het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en dat is de animatiefilm "Hartstocht" geworden. Nog nooit eerder won er een animatiefilm.

Lees ook: Nederlandse film zoekt 375 sexy figuranten

De inzending van regisseur Lennart Pieters had behoorlijk wat concurrentie. Maar liefst 53 films werden dit jaar ingezonden. De makers moesten binnen 48 uur een korte film maken. ,,Ik heb een waanzinnig weekend gehad en twee nachten vol doorgewerkt. Maar dat we in zo’n sterk veld zouden winnen, hadden we echt niet durven dromen”, vertelt winnaar Pieters aan RTV Rijnmond.

Donorhart

De animatiefilm gaat over een reisverhaal van een donorhart, dat dankzij het transport van een bekwame orgaankoerier op exact de juiste plaats terecht komt. Het team van Pieters bestond maar uit zeven mensen, allemaal werkzaam bij het Rotterdamse bedrijf Funk-e Animations.

In 2016 mag Pieters met zijn team Rotterdam vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Atlanta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Animatiefilm wint 48 Hour Project Rotterdam
Sluiten