Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 9 aug 2015 / 15:31 uur

Amsterdam krijgt een wijngaard

Amsterdammers die graag hun eigen wijn willen maken, krijgen de kans op een wijngaard in de eigen stad. Volgend voorjaar moet een wijngaard van 1200 vierkante meter zijn aangelegd bij Sloterdijk waar iedereen voor 225 euro een eigen stuk grond kan kopen.

Lees ook: Voetbalvelden in Noord worden akkers

Dat meldt Het Parool. De vier initiatiefnemers zien het wel een succes worden ondanks minder zonuren dan in Zuid-Frankrijk. Volgens Tycho Vermeulen komt dit door de nieuwe rassen die zijn ontwikkeld. ,,Die zijn speciaal voor koudere klimaten. Door rassen te kruisen zijn er nu druiven die eerder rijpen en minder zonuren nodig hebben."

Druivenranken

De eerste druivenranken zijn inmiddels als proef geplant. Vermeulen heeft de afgelopen jaren in Den Haag geoefend. ,,In de zomer groeit alles als kool. Je moet de boel goed snoeien om de ranken mooi recht te laten groeien."

In het najaar van 2018 kan er geoogst worden, mits alles volgens plan verloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam krijgt een wijngaard
Sluiten