Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 4 jul 2015

Zaterdagtip: Zonnen in de regio

De zon laat ons ook vandaag niet in de steek, dus pak je zwemkleding en strandlaken er maar weer bij. Lig jij al dagen te bakken in Hoek van Holland en wil je weer eens wat anders? Of simpelweg geen zin om in de file te staan? Bekijk dan deze alternatieve tips!

Strand Nesselande
Helemaal naar Hoek van Holland rijden? Nee joh. Rotterdam heeft gewoon een eigen strand: het strand van Nesselande. Een paar jaar geleden werd de zandstrook aangelegd aan de Zevenhuizerplas. Deze plas maakt deel uit van het Rotte merengebied. In de omgeving kan je veel watersporten doen, maar het strand leent zich ook ontzettend goed voor een dagje strand.

Lees ook: Megawatergevecht op Rotterdams Schouwburgplein

Kralingse Bos
Wil je naast zonnen ook een mooie wandeling kunnen maken? Dan is het Kralingse Bos de ideale plek. Zwemliefhebbers kunnen deze plek beter mijden. Er wordt vanwege platworm in het water namelijk afgeraden de plas in te gaan. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Het bos is groot genoeg om je vrienden op te trommelen voor een groot watergevecht.

Het Van Maanenbad
Tussen de huizen en winkels in Rotterdam Noord ligt het Sportfondsen Rotterdam Noord, beter bekend als het Van Maanenbad, verscholen. Het monumentale zwembad uit 1937 is onlangs gerenoveerd en het buitenbad is na twee jaar eindelijk weer open. Verwacht er geen glijbanen en bubbelbad, maar je kunt er wel heerlijk zonnen in het gras om vervolgens af te koelen in het water.

Lees ook: Rustig aan op Coolsingel tijdens hitte

Brielse Meer
Wie toch Rotterdam wil verlaten, kan een mooi plekje zoeken langs het Brielse Meer. Het water in en rond Brielle is speciaal ingericht voor de watersport. Dus wil je waterskiën, roeien, varen of waterfietsen? Dan is dit de plek voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Zaterdagtip: Zonnen in de regio
Sluiten