Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 jul 2015 / 13:50 uur

Wagens Zomercarnaval vinden onderdak bij Humanitas

De praalwagens van het Zomercarnaval worden het komende jaar opgeslagen op het binnenterrein van Humanitas aan de Bergweg. Dat heeft de stichting achter het feest laten weten. Andere aanbieders als de RET en enkele andere bedrijven worden bedankt.

Lees ook: Zomercarnaval uit penarie: 21 partijen melden zich

De wagens worden volgend jaar opnieuw gebruikt omdat de parade dit jaar vanwege de harde wind werd afgelast. Sindsdien werd hard gezocht naar opslagruimte voor de wagens. „We zijn erg blij en ontroerd met de vele aanbiedingen die we hebben gekregen na onze oproep. Na een aantal locaties te hebben bekeken is het binnenterrein van Humanitas aan de Bergweg het meest geschikt gebleken", aldus Gré Ploeg, bestuurslid Stichting Zomercarnaval Nederland.

Gratis

De gemeente, eigenaar van de locatie, biedt de ruimte gratis aan. Dat is een eenmalige uitzondering, omdat normaliter er een flinke huur betaald moet worden. Vanwege het economische belang van het festival en de kans om de wagen te hergebruiken heeft de gemeente besloten geen huur te rekenen.

Lees ook: Geen Zomercarnaval: carnavalliefhebbers verdrietig

De wagens worden op 30 juli volgend jaar tevoorschijn gehaald, want dan staat het Zomercarnaval weer op de kalender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wagens Zomercarnaval vinden onderdak bij Humanitas
Sluiten