Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 16 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Spaanse mieren slopen Tropicana

Een mierenkolonie van 1300 Spaanse mieren neemt Rotterdam op de schop. Zo slopen ze onder meer Tropicana en hebben ze het gemunt op de Hoogstraat. Gelukkig hoeven we echter niet bang te zijn voor een mierenplaag: het is een project van het Rotterdamse Ontwerpburo Studio 1:1, dat zich richt op onderzoek en ontwerp in de openbare ruimte. De mieren hebben dan ook niet écht voorzien op de stad, maar op een uit zand opgebouwde plattegrond van Rotterdam. Zo meldt RTV Rijnmond woensdagavond.

Centrum

In het zand laten de mieren zien wat zij willen met de Rotterdamse straten, de gebouwen en het water. ‘’Wat we zien is dat ze vooral actief zijn in het centrum van de stad. Opvallend is dat de Laurenskerk ongemoeid blijft’’, vertelt Cas Zoutendijk van Studio 1:1 aan de omroep. ‘’En stedenbouwkundig vinden ze Spangen geschikt zoals het is, dus daar zitten ze ook niet aan.’’

Foto: Ossip van Duivenbode

Discussie

Wat we aan deze eigenzinnige mieren hebben? De ontwerpers van de studio hopen hiermee de discussie over de inrichting van de stad los te maken.

De mieren zijn dagelijks in actie te zien bij het Architectuur Informatie Centrum in het Schieblock.

Lees ook: Curator: Tropicana gaat plat voor woningbouw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse mieren slopen Tropicana
Sluiten