Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 7 jul 2015

Samaritanen helpen bestolen kankerpatiëntje Fady

Steun uit binnen- en buitenland voor de doodzieke Fady Ghorghy (4) na de gestolen collectebussen vorige week in winkelstraat Slinge.

Lees ook: Man steelt collectebussen doodzieke Fady (4)

Uit drie winkels in Rotterdam-Zuid werden toen drie collectebussen á 350 euro gestolen met daarin geld voor het zieke Rotterdammertje dat lijdt aan neuroblastoom kinderkanker. De jongen moet voor behandeling naar een ziekenhuis in het Amerikaanse Philadelphia, om die reden wordt sinds begin dit jaar met man en macht actie gevoerd om zoveel mogelijk geld op te halen.

Lees ook: Man aangehouden voor diefstal collectebus Fady

Mensen uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen dagen geld gestort op de rekening van de stichting Redt Kleine Fady en sommigen hebben toegezegd in hun eigen gemeenten of provincie de collectebus ook buiten te zetten, laat een woordvoerder weten.

Gestolen geld gecompenseerd

,,Drie mensen hebben mij benaderd naar aanleiding van de diefstal. Zij hebben de gestolen euro’s gecompenseerd. Eén Rotterdammer heeft al 400 euro overgemaakt, een Nederlander die woont in Monaco heeft toegezegd 350 euro te storten en nog een meneer – ik denk uit Marokko of ergens anders uit het Midden-Oosten- wil de andere 350 euro voor rekening nemen. Fantastisch!"

Teller: 25.000 euro

De teller staat inmiddels op 25.000 euro, maar een bedrag van 90.000 tot 130.000 euro is nodig om zeven tot negen maanden, zolang duurt de behandeling, in Amerika te overbruggen. ,,Dat betekent werk aan de winkel. Vooralsnog staat het vertrek naar de kliniek begin oktober gepland. We zijn bezig met het aanschrijven van grote bedrijven: kijken of de harten van die mensen ook op de goede plek zitten. Op de lichtbak van Ahoy draaide de afgelopen dagen een oproep."

Lees ook: Met man en macht vechten tegen kanker van Fady

Toestand Fady

Vader Abdel Ghorghy laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn zoon. ,,Woensdag moet hij voor zijn achtste behandeling naar het ziekenhuis in Utrecht. Daar zal hij dan acht dagen moeten blijven. We zijn blij met alle steun!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Samaritanen helpen bestolen kankerpatiëntje Fady
Sluiten