Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 14 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse kinderen worden steeds slimmer

Basisschoolleerlingen in Rotterdam worden slimmer, blijkt uit de voorlopige uitslag van de Centrale Eindtoets. De eindtoetsscore is gemiddeld gestegen met 2,3 punten.

Goed nieuws

Waar leerlingen in 2010 gemiddeld 531,2 punten behaalden, scoren de ze dit jaar 533,5 punten. Deze uitslag is dus goed nieuws voor het Rotterdamse basisonderwijs en de leerlingen.

Lager dan gemiddeld

Toch ligt deze score nog lager dan het landelijk gemiddelde. Niet alleen in vergelijking met Nederland, maar ook in vergelijking met andere steden van de G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht), presteerde Rotterdam onder het gemiddelde. De achtergebleven regio trekt zich wel goed op. De achterstand is nog maar 0,8 punten, terwijl dit eerst één punt hoger lag.

Kanttekening

Onderwijswethouder Hugo de Jonge zet wel een kanttekening bij dit positieve bericht. Zo is de toets van dit jaar onder meer later in het jaar afgenomen, waardoor de leerlingen meer tijd hadden om te leren. Ook is de eindtoets pas afgenomen nadat de leerlingen hun schooladvies hadden gekregen. Dit advies heeft invloed op de uitslag, omdat het sommige kinderen motiveert en anderen juist demotiveert. De Centrale Eindtoets, voorheen de Citotoets, was dit jaar voor het eerst verplicht.

Lees ook: ‘Haal uw kind van basisschool De Verbinding’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdamse kinderen worden steeds slimmer
Sluiten