Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 9 jul 2015

Rotterdammer opgepakt na rellen Haagse Schilderswijk

Een 29-jarige Rotterdammer is door de politie opgepakt omdat hij verdacht wordt van bedreiging en smaad jegens agenten via social media rondom de rellen in de Haagse Schilderswijk. De man werd dinsdag in zijn woonplaats aangehouden. Dat meldt Omroep West donderdagochtend.

250 aanhoudingen

Naast de Rotterdammer werden deze week ook een Amsterdammer, Leeuwarder en een man uit Terneuzen opgepakt voor bedreiging en smaad via social media. Naar aanleiding van de rellen in de Schilderswijk zijn er inmiddels in totaal totaal 250 verdachten aangehouden, waarvan 83 minderjarigen.

Mitch Henriquez

De Haagse wijk was onlangs een aantal avonden het toneel van felle demonstraties naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez. De Arubaan overleed door zuurstofgebrek dat zeer waarschijnlijk is veroorzaakt door een hardhandige arrestatie op een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark. Er komt een onderzoek naar de nekklem die de politie bij de arrestatie gebruikte. De agenten die de arrestatie hebben verricht, worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Henriquez en zijn uit functie gezet.

Sinds de dood van Henriquez worden meerdere agenten bedreigd.

Lees ook: Jeugdbendes in Rotterdam, hier zitten ze!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammer opgepakt na rellen Haagse Schilderswijk
Sluiten