Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 10 jul 2015 / 13:09 uur

Rotterdam wil plastic autoweg aanleggen

Het is misschien een beetje een gek idee, maar stel je voor: de A20 of de Coolsingel niet van asfalt maar van plastic. Dat lijkt een ver-van-je-bedshow, maar het is dichterbij dan je denkt. De gemeente Rotterdam is namelijk de allereerste die zich aanmeldt voor een proef om plastic wegen aan te leggen, meldt RTV Rijnmond. Volgens de bedenkers gaan deze wegen tot drie keer langer mee dan asfaltwegen.

Duurzaam en weerbestendig

De wegen van gerecycled plastic zijn een idee van wegenbouwer KWS Infra, een dochteronderneming van het bouwbedrijf VolkerWessels. In veel opzichten zouden deze wegen voordeliger zijn dan ‘gewone’ wegen. „Ze zijn veel duurzamer en er blijft door de constructie ruimte in de ‘holle’ wegen beschikbaar, die bijvoorbeeld ingezet kan worden voor kabels en leidingen of als waterberging”, zegt directeur Rolf Mars van KWS Infra. „Bovendien is PlasticRoad een vrijwel onderhoudsvrij product. Het is ongevoelig voor bijvoorbeeld weersinvloeden”, aldus Mars.

Naar eigen zeggen is de wegenbouwer de eerste ter wereld die wegen gaat maken van plastic. Het is nog niet bekend wanneer de eerste weg wordt aangelegd.

Lees ook: Rotterdam gaat alle declaraties online zetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam wil plastic autoweg aanleggen
Sluiten