Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 28 jul 2015 / 14:23 uur

Rotterdam is snack rijker: de rotdog!

De ‘rotdog’ is geboren! Rotterdam is een nieuwe variant op de traditionele hotdog rijker. Het broodje bevat een worst, is met spek omwikkeld en ligt in gesmolten cheddarkaas.

Idee

Hans Bode heeft het nieuwe broodje bedacht tijdens een rustig evenement. „Ik had toen veel tijd over, die ik mooi kon gebruiken om na te denken over nieuwe broodjes", vertelt de bedenker. Hoe het idee is ontstaan, weet hij niet precies. „Ineens was het daar. Ik weet verder ook niet hoe het in mijn hoofd is gekomen."

Bode kwam niet zelf op de naam. „Op mijn Facebook had ik een oproepje geplaatst en al snel werden er suggesties gedaan voor een naam. Hieruit heb ik de ‘rotdog’ gekozen."

Lees ook: Er komt een échte Rotterdamse kapsalon

Voor iemand die van een vette hap houdt, is dit wel een aanrader. „Ik probeerde een broodje te maken waarvan mensen niet zouden weten wat het nu zo lekker maakt, omdat het zo veel verschillende smaken heeft, zoals cheddarkaas en spek. Dat is wel gelukt."

Coolsingel

Hans Worst, de hotdogkraam van Bode, staat vijf keer per week op de Coolsingel. Op het North Sea Jazz Festival introduceerde hij zijn nieuwste aanwinst. „Ik heb de rotdog in Rotterdam geïntroduceerd, maar neem ‘m binnenkort mee naar Eindhoven." De bedoeling is dus niet dat deze hotdog in de regio blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam is snack rijker: de rotdog!
Sluiten