Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 7 jul 2015 / 11:30 uur

Parkeren op Katendrecht blijft nog even gratis

Bewoners van de wijk Katendrecht kunnen – voor even – opgelucht ademhalen. Onlangs werd er tot woede van veel bewoners in de hele wijk betaald parkeren ingevoerd, maar de gemeente zal dit de komende drie maanden niet handhaven. Dat heeft wethouder Pex Langenberg dinsdagochtend bekendgemaakt in de gemeenteraad.

Oplossing zoeken

De maatregel zorgde voor een hoop ophef in de wijk. Veel bewoners kunnen door het betaald parkeren hun tweede auto niet meer kwijt, omdat de gemeente weigert daar een vergunning voor te geven totdat alle parkeerplekken bij de complexen van Woonstad verkocht zijn. Katendrechters met twee auto’s zouden daardoor min of meer gedwongen worden een parkeerplaats van 15.000 tot 20.000 euro aan te schaffen. Het niet handhaven van het betaald parkeren biedt deze bewoners nog tot 1 oktober de tijd om een oplossing voor hun tweede auto te vinden.

Isolement

Tevens waren bewoners bang voor een isolement van de wijk, omdat juist het gratis parkeren de wijk aantrekkelijk maakte.

Lees ook: ‘Woonstad dwong betaald parkeren Katendrecht af’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Parkeren op Katendrecht blijft nog even gratis
Sluiten