Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 14 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Onthoofde zeehonden aangetroffen in Grevelingenmeer

Een lugubere vondst bij het Grevelingenmeer. Duikers hebben zondag drie onthoofde zeehonden aangetroffen op de Veermansplaat.

Bij het Grevelingenmeer in Zeeland zijn een aantal onthoofde zeehonden gevonden. Wat is hier gebeurd?De zeehondjes zijn gezien door een aantal duikers op de Veermansplaat

Gepostet von Rita Verstraeten am Sonntag, 12. Juli 2015

Handmatig onthoofd

De beesten lijken handmatig te zijn onthoofd, zegt Jaap van der Hiele van Eerste Hulp bij Zeezoogdieren tegen Omroep Zeeland. „Het kan zijn dat mensen de zeehonden hebben zien liggen en de koppen eraf hebben gesneden voor de schedel,” zegt hij. „De schedels worden bijvoorbeeld te koop aangeboden op online veilingen."

Natuurlijke dood

De dieren zijn volgens de expert waarschijnlijk wel een natuurlijk dood gestorven. „Het karkas van de zeehond onderin de foto is al drie weken oud. Dat zie je aan het rottingsproces. De andere twee zijn verser, ik schat dat die een tot twee weken oud zijn.”

Teruggeven

Het komt vaker voor dat zeehondenkadavers worden teruggegeven aan de natuur. „Als een instanties of personen zeehonden vinden, leggen zij de dieren soms op een zandplaat om ze terug te geven aan de natuur. Ik zou de Veermansplaat nooit gekozen hebben, omdat mensen er makkelijk bijkunnen”, aldus Van der Hiele tegen ze Zeeuwse omroep.
Dit jaar staat de teller van onthoofde zeehonden op 150. In 2014 telde Van der Hiele er ongeveer 250.

Lees ook: Konijn in doos en met kaartje gedumpt in tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onthoofde zeehonden aangetroffen in Grevelingenmeer
Sluiten