Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 27 jul 2015 / 10:33 uur

Monopolyeditie voor Rotterdam in de maak

In navolging van steden als Amsterdam, Zwolle en Apeldoorn krijgt Rotterdam een eigen monopolyeditie. Het bekende bordspel, waarbij het de bedoeling is een monopolie op te bouwen door zo veel mogelijk straten op te kopen, moet vanaf november in de winkel liggen.

Met pion over de Witte de With

Spelbureau Identity Games International gehuisvest aan de Westersingel werkt op dit moment hard aan het invullen van de straatnamen op het bord. ,,Op het bord komen in ieder geval publiekstrekkers als de Markthal, De Rotterdam en het stationsgebouw. Maar denk ook aan de Witte de Withstraat," vertelt Carina Kortenoeven, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij het spelletjesbedrijf.

Skyline

Het idee om een speciale Rotterdameditie te maken ontstond begin dit jaar. ,,Rotterdam kent een prachtige skyline en een bruisend straatbeeld, de stad ontwikkelt zich razendsnel. Dat is ook de reden dat er nu een speciale editie komt. Als enig Nederlands bedrijf hebben wij de licentie om monopolyspellen op maat te maken. Dat doen we voor steden, maar ook voor bedrijven."

Rotterdamse kanskaart

Identity Games International zoekt nog sponsors, laat Kortenoeven weten. ,,We willen er een echt Rotterdams spel van maken. Dus ook met Rotterdamse kanskaarten en speciale pionnen. Bedrijven kunnen zich aan het spel verbinden door te investeren. De deadline verstrijkt over 35 dagen."

Facebook

https://www.facebook.com/Monopolyrotterdam/posts/556885714450296:0

De Kuip, het Groothandelsgebouw, de Erasmusbrug, de watertaxi, de voormalige dansvloer van Hollywood en de Noordsingelgevangenis worden als suggesties genoemd. Het spel wordt geproduceerd in een verwachte oplage van 4.000 stuks.

Reageer op artikel:
Monopolyeditie voor Rotterdam in de maak
Sluiten