Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 20 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Meeuwen houden flatbewoners Schiebroek uit hun slaap

In het voorjaar is het voor vogels weer tijd om te broeden, zo ook voor meeuwen. De bewoners van de flat Schiebroek zijn klaar met de overlast waar de meeuwen voor zorgen.

Gemeente

Caspar Dullaart woont in de buurt van de flat en is de meeuwen zo beu dat hij de gemeente vriendelijk heeft verzocht nu dan eindelijk iets te doen aan de plaag. „Vanaf het moment dat de zon opkomt totdat de zon onder gaat krijsen de beesten”, aldus Dullaart. Via Twitter probeerde hij begin deze maand al in contact te komen met de gemeente. Dit liep echter dood dus hij besloot de telefoon op te pakken, met resultaat. Gemeente Rotterdam heeft de hulp ingeschakeld van Stichting Vogelklas Karel Schot. Deze gaat volgende week polshoogte nemen van de situatie.

Intimiderend

„Het gaat dan met name over de jongen van de meeuwen. Deze krijsen als een gek waardoor slapen lastig is”, vertelt de Rotterdammer. Het is zelfs zo erg dat de mensen die op de bovenste galerij lopen, moeten oppassen niet te worden aangevallen door de vogels. „Dan vooral de mensen met een hond bij zich. De laag overvliegende meeuwen kunnen als intimiderend worden ervaren.”

Beschermde vogel

Dullaart vreest voor volgend jaar. Hij zegt dat omdat de meeuwen beschermd zijn en je geen eieren mag weghalen, het er alleen maar meer worden. Dit kan worden voorkomen als er maatregelen worden getroffen. „Je moet dan denken aan bijvoorbeeld duivenpinnen op het dak. Zodat de meeuwen geen nesten meer kunnen maken waardoor ze ergens anders naartoe moeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meeuwen houden flatbewoners Schiebroek uit hun slaap
Sluiten