Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 22 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Meer gedumpte huisdieren in Rotterdam

Huisdieren op straat gooien, lijkt een zomertrekje. De asielen in Rotterdam zitten overvol.

Lees ook: Man dumpt puppy’s op straat na ruzie met ex

Weer was er woensdag een huisdierendump in Rotterdam. Dit keer werden er negen katten gevonden die in drie kleine transportboxen zaten. Ze zijn gedumpt op een parkeerplaats aan de Kralingse Plas. Vorige week werden er nog tien puppy’s op straat gezet.

Uitzonderlijk hoog

Het aantal gedumpte katten tot nu toe is dit jaar uitzonderlijk hoog. „Normaal gesproken begint het rustig wat aantallen betreft, maar dit jaar zijn er in twee weken tijd 225 katten bijgekomen”, aldus Rinus Hitzert, woordvoerder van de Dierenbescherming Rotterdam-Rijnmond. Deze dieren worden in het opvangcentrum geplaatst. „De instroom is een stuk hoger dan de uitstroom. Vanaf eind augustus willen mensen vaak weer een huisdier uit het asiel, dus dan zal het aantal weer afnemen.”

Ritueel

Iedere zomerperiode gebeurt weer hetzelfde, huisdieren worden ergens willekeurig in de steek gelaten. „Dat gebeurt meestal als mensen impulsief een huisdier hebben aangeschaft en in de vakantie merken dat het onhandig is om het dier alleen achter te laten”, aldus Hitzert. „In de zomermaanden is het altijd erger dan in de rest van het jaar. Het lijkt wel een ritueel.”

Soms wél gezond

Het is te verwachten dat alle gedumpte dieren zijn verwaarloosd, maar dat is lang niet altijd het geval. „Het is heel verschillend. Soms zijn de dieren zwaar verwaarloosd, maar andere beesten zijn weer goed gezond”, zegt Hitzert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer gedumpte huisdieren in Rotterdam
Sluiten