Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 6 jul 2015

Man steelt collectebussen doodzieke Fady (4)

Bij drie winkels op de Slinge in Rotterdam-Zuid zijn collectebussen gestolen waarin geld zat voor de doodzieke Fady. De jongen uit Rotterdam (4) moet voor behandeling van neuroblastoom kinderkanker naar een ziekenhuis in Philadelphia. Azmi Aydin, eigenaar van één van de winkels waaruit een collectebus is gestolen, plaatste camerabeelden van de diefstal in zijn winkel op Facebook, nadat hij erachter kwam dat de collectebus was verdwenen.

https://www.facebook.com/etienne.vandegraaf/posts/941949342517607

Alles behalve dit

„Ik kwam erachter toen iemand van stichting ‘Redt Kleine Fady‘ gisteren de potjes kwam ophalen’’, aldus de eigenaar van AA Slagerij. „Dat wordt eens in de zoveel tijd gedaan en dan krijgen we een nieuwe. Maar toen bleek het blikje weg. Hij had alles van de toonbank mogen pakken, maar niet dit’’, vervolgt hij.

Op de beelden is te zien hoe de dader een doos op de toonbank zet, zodat de collectebus voor het personeel niet goed te zien is, snel de collectebus pakt en deze onder zijn jas stopt. Vervolgens houdt hij een krant voor zich om de bus te verbergen.

Belachelijk

Ook bij een bloemist en bij de Intertoys op de Slinge zijn vermoedelijk door dezelfde man collectebussen meegenomen. „Ik heb de beelden van de Intertoys ook gezien. Dat is dezelfde man. Belachelijk. Er staat zelfs een foto van Fady op, dus hij weet dat hij geld steelt van een doodziek kind’’, aldus de slager vol ongeloof. „Iedereen in de buurt doet zo zijn best om deze familie te helpen en juist nu tijdens de ramadan zijn mensen gul. Hoe háál je het in je hoofd om zoiets te doen?’’, vraagt hij zich hardop af.

Politie

Stichting ‘Redt Kleine Fady’ heeft de diefstal gemeld bij de politie. Die komt zaterdag de beelden bekijken. Tevens worden de collectebussen vanaf nu met een kettinkje aan de toonbank vastgemaakt, als dat nog niet het geval was. In de collectebus van AA Slagerij zou tussen de 300 en 400 euro hebben gezeten.

Lees ook: Al ruim 15.000 euro opgehaald voor zieke Fady

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man steelt collectebussen doodzieke Fady (4)
Sluiten