Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 16 jul 2015 / 06:20 uur

Man dumpt puppy’s op straat na ruzie met ex

Een man heeft drie honden en tien puppy’s op straat gedumpt na een ruzie met zijn ex-vrouw. Hij bond de honden in de nacht van maandag op dinsdag aan een paal vast voor de woning van zijn ex in de Rotterdamse wijk Ommoord. Dat meldt de Dierenbescherming Rijnmond woensdag op Facebook.

https://www.facebook.com/dierenbescherming.rijnmond/posts/1083775668301146

Hulp van omstanders

De Dierenbescherming kreeg een melding binnen over drie achtergelaten honden. Bij aankomst trof de Dierenbescherming inderdaad drie honden aan (de moederhond, een reu en een andere jonge hond) die vastzaten aan een paal. Ook vonden ze de puppy’s, over een aantal van hen hadden omstanders zich al ontfermd. De Cane Corsopups waren slechts een paar dagen oud en net als de andere honden achtergelaten en vastgebonden aan een paal.

Ruzie

Eén van de omstanders bleek de eigenaresse van de honden te zijn. ‘Problemen in de relationele sfeer’ zouden ertoe hebben geleid dat de hondenbezitster bij haar moeder aan de Einsteinplaats in Ommoord was ingetrokken. Uit ongenoegen zou de man de honden bij zijn ex-vrouw voor de flat hebben gedumpt.

Nog niet klaar voor adoptie

De Cane Corso’s zijn overgebracht naar een dierenopvangcentrum waar ze medische verzorging krijgen. Ze worden later ondergebracht bij een gastgezin, maar voorlopig zijn zowel de honden als de pups nog niet klaar voor adoptie, aldus de Dierenbescherming.

Lees ook: Konijn in doos en met kaartje gedumpt in tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man dumpt puppy’s op straat na ruzie met ex
Sluiten