Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 jul 2015

Komt de volgende Android uit Rotterdam?

Rotterdam is een mooi bedrijf rijker. Het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) komt dit najaar naar de Maasstad en dat levert honderden banen op. In totaal moeten 550 zogenaamde start-ups een plekje krijgen in het Groothandelsgebouw onder de vlag van het CIC. Metro zet drie beroemde vindingen op een rij die voortkwamen uit het CIC.

Android
Vier op de vijf bezitters van een smartphone heeft Android op zijn mobiel staan als besturingssysteem. En iedereen denkt meteen aan Google. Maar wat heel veel mensen niet weten is dat het concept werd opgetekend in 2005 in een vestiging van het CIC in New England. Bedenker Rich Miner begon in zijn eentje, maar het bedrijf groeide al snel naar 175 man en moest verhuizen. Een pand in de buurt bleek geschikt.

Maven Technologies
Tegenwoordig heb je aardig wat bedrijven die oude apparatuur recyclen, maar in 1998 was Maven Technologies in Amerika een van de eersten. Nu is het één van de grootste recyclers ter wereld met een omzet van honderden miljoenen. Het doel van de oprichters was milieuvervuiling tegengaan. Zowel bedrijven als particulieren kunnen er terecht en er zijn plannen voor uitbreiding naar andere werelddelen.

GreatPoint Energy
Schone technologie is in deze tijd niet meer weg te denken en Andrew Perlman zag in 2007 mogelijkheden. In een CIC bedacht hij een methode om gas te halen uit kolen en biomassa. Het idee was zo goed dat investeerders in de rij stonden en het bedrijf kon beschikken over een startkapitaal van 150 miljoen dollar. Het bedrijf groeide in acht jaar tijd uit tot een wereldwijde speler. Tot in China toe vragen mensen om de diensten van GreatPoint Energy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Komt de volgende Android uit Rotterdam?
Sluiten