Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 14 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Kleuter (3) gered van verdrinkingsdood

Het zal je maar gebeuren, je bent aan het zwemmen in het Rotterdamse Van Maanenbad en ineens springen er drie badmeesters in het zwembad. Afgelopen zaterdagmiddag is er een 3-jarig kind net op tijd uit het water gehaald.

Beveiligingscamera

Het jonge meisje was aan de aandacht van haar begeleiders ontsnapt, meldt het zwembad op de facebookpagina. Een beveiligingscamera heeft het incident gefilmd. Hierop is te zien dat het kind (linksboven bij de ingeklapte parasol) op de badrand gaat zitten en de badmeester aanstalten maakt om erop af te gaan.

Reddingsactie medewerkers Van Maanenbad

Alerte zwembadmedewerkers van Maanenbad redden meisje van 3, dat aan de aandacht van haar begeleiders is ontsnapt, uit buitenbad. Op het filmpje is, linksboven bij de ingeklapte parasol, te zien dat een kind in wit badpakje op de rand gaat zitten. De Toezichthoudster die rechts onder de rode parasol staat is van plan om om te lopen om te voorkomen dat het kind het diepe water invalt. Op dat moment laat het kind zich in het water zakken en verdwijnt zonder enig gesputter naar de bodem. De toezichthoudster twijfelt geen moment en duikt het water in. Ook vanaf de andere kant komt een toezichthouder aangerend die te water gaat en het kind van de bodem plukt. Doordat het kind slechts heel kort onder water is geweest mankeert het niets. Pfff gelukkig goed afgelopen.

Gepostet von Sportfondsen Rotterdam Noord am Montag, 13. Juli 2015

Alert

„De toezichthoudster die rechts onder de rode parasol staat, is van plan om te lopen om te voorkomen dat het kind het diepe water invalt. Op dat moment laat het kind zich in het water zakken en verdwijnt zonder enig gesputter naar de bodem. De toezichthoudster twijfelt geen moment en duikt het water in”, staat in het facebookbericht. Ook de andere badmeesters komen direct in actie. Dankzij het alerte optreden heeft het kindje er niks aan overgehouden.

Lees ook: Politie filmt redding van peuter bij Kralingse Plas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kleuter (3) gered van verdrinkingsdood
Sluiten