Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 jul 2015 / 11:30 uur

IJssalon Hoek van Holland in zak en as na beroving

Een domper op de mooie stranddagen voor ijssalon Bellagio in Hoek van Holland. Een dief wist zaterdagochtend vroeg in te breken en ging er met de inhoud van twee kluizen vandoor. Eentje was gevuld met de fooien voor het personeel en de ander met de flinke dagopbrengst. De ijssalon heeft de dief op Facebook gezet.

Professional

Eigenaresse Kimberly de Jong kan het nog niet bevatten. „Deze man heeft de cilinder uit de voordeur getrokken en de deur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens heeft hij heel professioneel de kluizen opengeboord en is er vandoor gegaan.” Op de beveiligingsbeelden is te zien dat de hele inbraak nog geen drie minuten heeft duurt. „Hij moet hebben geweten waar de kluizen staan.”

Lees ook: Met honderd man in de rij voor een ijsje

De Jong was zelf nog onderweg toen ze werd gebeld door een personeelslid. „Een terrashulp van ons ontdekte de inbraak en ik werd gebeld. Van schrik reed ik bijna de berm in. We werken hard voor ons geld en dan komt zo’n rotzak het gewoon jatten. Wij waren juist blij met het mooie weer, daar moeten we het van hebben voor de rest van het jaar. We waren met ons team zo positief bezig en dan dit. Dan heb je er echt even geen zin meer in.”

Maatregelen

Toch heeft de Jong en haar team alle moed bij elkaar geraapt om de deuren toch gewoon te openen. „Het geld verdienen we wel terug, maar het idee dat hier iemand binnen is geweest is heel naar. Het geeft bij iedereen een onveilig gevoel”, vertelt de Jong. „We hebben nu maatregelen genomen zoals een flink aantal sloten op de voordeur.”

Vanuit de buurt regent het reacties. „Mensen vinden het heel erg en ook op Facebook steken mensen ons een hart onder de riem. Ik hoop dat deze dader snel wordt opgepakt.”

Wie heeft er iets gezien rond 05:30 uur vanmorgen, of herkent deze man? Wij horen het graag! kimberley@ijssalon-bellagio.nl

Gepostet von IJssalon Bellagio am Samstag, 4. Juli 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IJssalon Hoek van Holland in zak en as na beroving
Sluiten