Metro
Metro Binnenland 2 jul 2015 / 11:03 uur

Honderden klachten over Zwarte Piet

Bij een mobiele politiebus op het Museumplein in Amsterdam zijn woensdag ongeveer 300 klachten binnengekomen over Zwarte Piet. Deze steunbetuigingen ondersteunen de aangifte die antizwartepietactivist Jerry Afriyie heeft gedaan tegen de hulp van Sinterklaas.

Tijdens de herdenking van de afschaffing van de slavernij woensdag werd opgeroepen in het hele land aangifte te doen tegen de figuur Zwarte Piet. Dit kan nog de hele week. Op het Museumplein werd een mobiele politiepost neergezet om het mensen makkelijker te maken hun beklag te doen.

Lees ook: 23 graden en de Pietendiscussie is weer losgebarsten

De stichting Nederland Wordt Beter en andere actievoerders deden vorig jaar al aangifte tegen Zwarte Piet wegens discriminatie, racisme en (groeps)belediging. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak omdat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden klachten over Zwarte Piet
Sluiten