Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 jul 2015 / 18:30 uur

Fenerbahçefanshop Rotterdam druk met Van Persie

Roodgloeiend staat de telefoon in de Rotterdamse Zwart Janstraat. Fans uit Duitsland, België, Denemarken en Nederland bellen en mailen massaal naar de officiële Fenerbahçefanshop, Fenerium. Nu Robin van Persie definitief gaat voetballen bij deze Turkse topclub is de vraag naar zijn shirt massaal.

Dat er zo snel na het vertrek van Dirk Kuyt opnieuw een Nederlandse speler zou gaan voetballen voor Fenerbahçe, had eigenaresse Senem Arslan niet verwacht. „Op het vertrek van Kuyt was ik voorbereid, maar niet op de komst van Van Persie. Het is nog een Rotterdammer ook. Het grappige is bovendien dat ik zijn oude buren ken. Hij is gewoon één van ons.” Voetballers in Turkije zijn echte sterren, weet Arslan. „De Nederlandse voetballers zijn heel toegankelijk en dat is wat Turkse fans waarderen.”

Blij

Arslan is overdonderd door wat er de afgelopen dagen is gebeurd. „Ik geloofde eerst niet dat Van Persie naar Fenerbahçe zou komen, maar ik hoopte er wel op.” Het waren een paar spannende dagen, maar nu de handtekening definitief is gezet, is ze blij. „Alle supporters die ik spreek, zijn blij. Ik denk dat hij goed bij de club past.”

Van Persie is voor de fans van Fenerbahçe een droomspits. „Hij is een echte topvoetballer. Normaal ben ik al fanatiek als hij voor Oranje speelt. Dat hij nu uitkomt voor mijn team, geeft een goed gevoel.” En voor de handel in de winkel is het ook goed, want uit half Europa stromen de bestellingen binnen. „Mensen willen het shirt met zijn nummer graag hebben. Dus het gaat druk worden.”

Bezoekje

Natuurlijk hoopt Arslan dat de Rotterdamse stervoetballer binnenkort een bezoekje komt brengen aan haar shop. „Ik ga er alles aan doen om dat met de club te regelen. Wat hij hier gaat krijgen als hij komt? In ieder geval een hoop liefde van de supporters. Toen Dirk Kuyt kwam, stonden hier duizend supporters voor de deur. Ik denk dat het met Van Persie nog drukker wordt.”

Medewerker Fatih Sahin noemt de komst van de stervoetballer groot nieuws. „Het is erg mooi voor de mensen die in Nederland wonen en een band hebben met Turkije. Het is toch prachtig dat daar een Nederlander en tevens Rotterdammer gaat spelen. Vooral Turkse jongeren zijn trots op de komst van Robin van Persie. Dat hij bij Fenerbahçe gaat voetbalen, is een echte prikkel, een boost voor de fans.”

Gerucht

En mogelijk is Van Persie niet de laatste voetballer die voor de club aan de Bosporus kiest. „Het gerucht gaat dat Arjen Robben ook gaat komen. Dat zou helemaal mooi zijn.”

Lees ook: Heldenonthaal Van Persie in Istanbul

Echte Rotterdammer

Robin Van Persie werd op 6 augustus 1983 in Rotterdam geboren. In de wijk Kralingen begon zijn loopbaan als voetballer. Zijn talent was zo zichtbaar dat hij bij hoge uitzondering al vanaf zijn vijfde mocht voetballen bij de jeugd van Excelsior. De toenmalige jeugdtrainers Aad Putters en René Hessel wilden hem niet laten lopen.

Met jeugdvrienden als Saïd Boutahar, Mounir El Hamdaoui en Luigi Bruins speelde hij uren op de pleintjes in de wijk. Van Persie werd beter en beter en dat viel ook Feyenoord op. Toen hij de C-leeftijd had bereikt, maakte hij de overstap naar de club van Zuid. Daar beleefde hij mooie jaren. Na zijn debuut in februari 2002, mocht hij in mei van dat jaar zijn eerste grote prijs vasthouden, de UEFA Cup. Ook werd Van Persie uitgeroepen tot talent van het seizoen 2001/2002.

In 2004 vertrok Van Persie naar Arsenal. Maar Rotterdam bleef hij trouw. Hij kocht een appartement in hartje Rotterdam waar hij in vakanties nog graag komt. Ook in het uitgaansleven werd hij in zijn Engelse beginjaren nog wel gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fenerbahçefanshop Rotterdam druk met Van Persie
Sluiten