Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 21 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Essenburgbuurt meet geluidsoverlast festival

Voor sommigen kan de muziek niet hard genoeg staan op een festival, maar niet voor Henk van Mourik (67). Sterker nog: hij is de harde muziek van festivals in het Roel Langerakpark achter zijn woning meer dan zat. Volgens hem en andere buurtbewoners overschrijdt de muziek het toegestane geluidsniveau en om dat te bewijzen heeft hij de gemeente overgehaald om meetapparatuur op zijn balkon te installeren.

Apparatuur

Van Mourik neemt maatregelen tegen het Blijdorp Festival op 15 augustus. Het festival wordt getest op geluidsoverlast. De bewoner van de Essenburgbuurt laat nu zelf ook apparatuur plaatsen zodat hij kan meten hoeveel geluidsoverlast hij nu precies bij zijn woning heeft. „Er wordt behoorlijk wat herrie geproduceerd. Het geluid galmt over de spoorbaan heen en kaatst recht tegen de huizen aanˮ, vertelt Van Mourik.

Geluidsoverlast

Hij hoopt hiermee te achterhalen of het geluid de geldende normen van milieudienst DCMR overschrijdt. Tijdens het Toffler Festival afgelopen jaar op 16 mei schrok een deel van de bewoners van het geluid afkomstig uit het Roel Langerakpark. „Na het Toffler Festival heb ik met DCMR afgesproken dat het geluidsniveau wordt gemeten bij het volgende festival. Dat is dus het Blijdorp Festival.” Van Mourik probeert de politieke partijen in de raad en de gebiedscommissies Delfshaven en Noord tot actie te manen. Deze commissies hebben te maken met de Essenburgbuurt en met het park.

Blijdorp Festival

Het Blijdorp Festival wordt dit jaar nog groter dan het voorgaande jaar. Er komt een extra podium met meer live-acts. Tot nu toe zijn optredens van Kerri Chandler, Tom Trago, Hunee, Jules Deelder, Jovonn, Palmbomen en Till van Sein bekend.

Lees ook: Boze Rotterdammers protesteren tegen Aboutaleb

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Essenburgbuurt meet geluidsoverlast festival
Sluiten