Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 15 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Erasmusbrug als gitaar op beste festivalshirt

Na een spannende strijd om het beste festivalshirt, is de winnaar dan eindelijk bekend: grafisch ontwerper Vincent Melk. Hij ontwierp het shirt dat bij de ontwerpwedstrijd van Rotterdam Festivals de meeste stemmen kreeg én als beste uit de test kwam.

Festivalproof

Frankie van het Rotterdamse deejayduo Nino&Frankie staat achter het besluit van de jury. „Ik vind het ontwerp van Vincent wel echt het beste.” Frankie had één taak en dat was kijken of het T-shirt festivalproof is. De voorwaarden waar het shirt dan aan moet voldoen, zijn simpel: „Het moet stevig zijn en draagbaar blijven als er een biertje overheen valt.” Het T-shirt is op dit onderdeel van de test met vlag en wimpel geslaagd, vindt de deejay.

Liever zonder opdruk

Toch zullen we de deejay niet snel op een festival zien in Vincents ontwerp. „Ik heb een andere kledingstijl en houd niet zo van shirts met een opdruk. Het ligt dus niet aan het ontwerp”, verzekert Frankie.


Winnaar Vincent met het bord van het T-shirt. / Foto: Vincent Melk

Zomertijd

Met 1371 van de 5861 uitgebrachte stemmen wist Vincent de winst te pakken. Het idee voor het ontwerp is jaren geleden al ontstaan: „Als kind zag ik altijd een gitaar in de Erasmusbrug. Nu natuurlijk niet meer.” Zodra Vincent van deze actie hoorde, dacht hij weer meteen aan die ‘gitaar’ uit zijn kindertijd.

„Ik denk bij festivals altijd aan lekker op het gras zitten met een picknickmand en een gitaar.” Door de woorden ‘summer’ en ‘time’ die op het shirt staan, is Vincent op het idee gekomen om 0:10 in het ontwerp te verwerken. „Het netnummer van Rotterdam staat er als tijdsaanduiding op voor het Rotterdamse tintje”, licht hij toe.

Spanning

Vincent ging niet uit van de winst. Voor de uitslag was hij zenuwachtig. „Aan het begin van de wedstrijd was ik op vakantie. Ik ging telkens naar het restaurant omdat daar Wi-Fi was.” Hij keek zo vaak als hij kon hoeveel stemmen hij had en probeerde ondertussen toch te genieten van zijn vakantie.

Lees ook: Bewoners rondom Vroesenpark boos om festival

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Erasmusbrug als gitaar op beste festivalshirt
Sluiten