Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Binnenland 16 jul 2015 / 05:30 uur

Club Capital: Vijf heerlijke salades

Een salade is veel meer dan een simpele bak groenvoer. Sterker nog, de salade is een absolute hype. Onze meiden van Club Capital – de Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel (ook bekend van Blog Society) – lichten vijf niet te missen saladehotspots uit.

SLA

Lotte: „Sla Amsterdam was het eerste restaurant in Amsterdam (met wel vijf vestigingen) waar je geheel je eigen salade kunt samenstellen. Voor take away, maar ook om daar op te eten. Dit laatste is wat ik graag doe, want Sla is superleuk ingericht. De saladebar is een soort kas en bovenop de vide heb je verschillende plekken om lekker te gaan zitten.

Ook bij Sla heb ik meerdere salades die ik graag eet; de Caesarsalade, niet erg origineel, blijft stiekem ook wel één van mijn favorieten. Maar welke salade ik je toch ook echt aan kan raden, is de door mij zelf samengestelde salade met spinazie, azukibonen, zoete aardappel, broccoli, garnalen, pecan- en cashewnoten met een dressing van tamari, lime, koriander en chilipeper. Behalve dat deze verdomd origineel is, al zeg ik het zelf, komen er in deze salade ook verrassende smaken samen en heeft deze een lekkere bite. Niet helemaal jouw smaak? Geen probleem, je kunt hier makkelijk ingrediënten in aanpassen.

Ga dus zeker naar Sla voor het zelf samenstellen van je salade. Geen inspiratie? Er zijn ook heerlijke door Sla zelf samengestelde salades.”

Adres: Ceintuurbaan 149, Utrechtsestraat 10, Claude Debussylaan 35, Westerstraat 34, Middenweg 55

Cijfer: 9

Venkel

Lotte: „Venkel is één van mijn favoriete healthy hotspots. Alles gemaakt met groenten van biologische boeren uit de buurt. Venkel heeft meerdere salades op de kaart die ik graag eet. De salade ‘Waar rook is, is kip’ is één van mijn favorieten.

Maar vooral tijdens de warme zomermaanden is de heerlijke salade van de maand ‘Venkels frisse duik’ mijn favoriet. Deze salade bevat Belugalinzen, watermeloen, tomaat, komkommer, rode peper, venkel, feta, koriander, munt, amandel en een frambozendressing. Behalve dat deze salade anders is dan een Caesar of Niçoise (die kennen we nu wel) is-ie ook lekker fris, maar toch vullend.

Neem er zeker ook een snee van het verrukkelijke, zelfgemaakte quinoa-met-havermout- en rozijnenbrood en hummus bij. Dit maakt de salade helemaal af. Breng snel een keer een bezoek aan Venkel, want nergens anders eet je zó’n lekkere frisse zomerse salade.”

Adres: Albert Cuypstraat 22, Amsterdam

Cijfer: 9

Bagels & Beans

Rachel: „Ik kan er lang en kort over praten, maar ik ben niet dol op salades. Jij moet je ook vast meer dan eens gestort hebben op de lekkerste ingrediënten waardoor er een bord vol saaie sla achterbleef. Nou, dat heb ik dus altijd. Vooral wanneer de ingrediënten summier zijn toegevoegd, blijf ik telkens weer verslagen achter. Nee, salades zijn niet mijn cup op tea.

Toch is er één salade waar je mij voor mag wakker maken en dat is de Parmabella van Bagels and Beans.

Deze salade bestaat uit romige mozzarella, zongedroogde tomaten, heerlijke parmaham, pesto en heel veel pijnboombitten (score!). Behalve ingrediënten van écht goede kwaliteit, bevat de salade geen onnodige opvulling van sla en daar word ik blij van.

Wil je wel de liefste bediening en uitzicht over ’t IJ? Dan moet je naar de Bagels & Beans op de Veemkade gaan. Geloof me, beter dan dit gaat het niet worden.”

Adres: Veemkade 368, Amsterdam

Openingstijden: ma-zo 08.30:17.30

Cijfer: 9,5

Pressroom

Rebecca: „Stylish salads? Die eet je bij Pressroom in het INK Hotel op de Nieuwezijds Voorburgwal. Deze salade is bijna te mooi om op te eten. Maar zonde om te laten staan, want de salade is zó lekker! Gezond, voedzaam en een feestje op je bord. Deze mix van zoetzure groente, quinoa en verschillende soorten sla is heerlijk en de prachtige bloemetjesgarnering maakt het helemaal af. Pressroom zit op loopafstand van het Centraal Station en is de ideale locatie voor een businesslunch of als je haast hebt en wilt werken en eten tegelijk.”

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

Cijfer: 9

REIN

Rebecca: „Op het hoekje van de Wibautstraat opende REIN dit jaar een tweede vestiging. En met succes. REIN heeft een klein menu, maar alles is met zorg, liefde en passie klaargemaakt en bedacht. Ik denk dat van alle salades in de wereld ik de salade met Oosterse Kip van REIN de lekkerste vind.

Maar naast lekkere salades heeft de zaak ook heerlijke smoothies (Red Love) en Oathies (Zalm). De vegaburger is de grootste verrassing ooit, want die is niet van echt te onderscheiden. Wat ik het leukste vind aan REIN? Dat alles er lekker en gezond is. Nooit geweten dat gezond ook zo lekker kon zijn.”

Adres: REIN heeft twee vestigingen: op de Rijnstraat en op de Wibautstraat naast de metro-ingang.

Cijfer: 8,5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Capital: Vijf heerlijke salades
Sluiten