Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 3 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Club Capital, elke dag een hotspot in Amsterdam

Rachel Siwaletti, Lotte Jansen en Rebecca Boektje delen vanaf nu in Metro dagelijks hun insiders tips over Amsterdam onder de naam Club Capital. Om de beurt vertellen ze je alles op het gebied van eten, drinken, lifestyle, uitgaan en nog veel meer! Wie zijn deze dames? Even voorstellen!

Rachel, De Huismuts

Rachel Siwaletti is 26 jaar en eigenaresse van het interieurblog Huismuts. En nee, dat wil niet zeggen dat ze een echt huismuts is! Ze brengt veel tijd door buiten de deur om nieuwe ideeën op te doen. Daarmee inspireert ze vervolgens anderen. Wel houdt ze er heel erg van om het leven in en rondom huis zo gezellig en fijn mogelijk te maken. Vandaar Huismuts!

Op haar blog deelt ze dagelijks een artikel op het gebied van interieur, food en hotspots. In Metro gaat ze hiermee verder. Eén ding is vooral belangrijk bij de leuke restaurantjes, winkels en cafés die ze de Metrolezer zal aanraden: de inrichting moet er fantastisch uitzien.

In tegenstelling tot de andere twee meiden is Rachel een kersverse Amsterdammer. Ze heeft de afgelopen jaren in Quito (hoofdstad van Ecuador), Haarlem, Den Bosch en Utrecht gewoond, maar Amsterdam is haar eindhalte. Hier komt ze echt tot rust en vindt ze veel inspiratie voor haar blog. De dromen die ze heeft voor haar blog? Nog veel groter worden, zodat niemand meer om de Huismuts heen kan.

Lotte, Culi-amsterdam.nl

Lotte Jansen, 31 jaar oud, is de hele dag maar met één ding bezig: eten! Al veertien jaar is ze trotse bewoonster van onze hoofdstad. Wat voor haar Amsterdam zo’n fijne plek maakt? Het enorme aanbod aan eten!

Vrienden weten inmiddels ook dat Lotte en eten in een hap samengaan. Ze kunnen altijd bij haar terecht voor tips en vragen over nieuwe restaurants, foodshops en foodfestivals. Jarenlang hield ze alle toffe plekken bij in een Word-documentje op haar computer. Totdat ze besloot dat het leuker was als de rest van de wereld er ook van mee kon genieten. Daarnaast kon ze eigenlijk ook niet ophouden met praten over alle geweldige foodspots die ze heeft ontdekt. Een blog was het resultaat: culi-amsterdam.nl.

Hier kun je alles vinden wat te maken heeft met eten én Amsterdam. Ze recenseert de nieuwste restaurants, maar ook het bruine café om de hoek. Voor Metro neemt ze je mee naar plekken waar je spontaan honger van krijgt.

Heeft deze foodie dan ook nog favorieten? Ja hoor. Voor dim sum bij Oriental City en een mooi bord verse sushi mag je Lotte altijd wakker maken.

Rebecca, Mytravelboektje.com

Komt haar gezicht je bekend voor? Dat kan! Rebecca Boektje (31) heeft namelijk al flink wat rolletjes gehad in bekende tv-commercials. Maar daar gaan we het hier niet over hebben. Ze is namelijk ook een fanatieke blogster. Mytravelboektje staat boordevol leuke tips over toffe steden, gave reizen en mooie plekken. Haar motto? “ I haven’t been everywhere, but it’s on my list!”

Rebecca zelf zegt een gave te hebben voor het ontdekken van leuke hippe winkeltjes of verborgen parels in Amsterdam. Deze vind je dan ook veelvuldig terug in deze krant! Ook zal ze tips geven per situatie. Waar ga je nu de lekkerste cocktails drinken voor een eerste date? Waar eet je de beste sushi? En waar koop je de gympen uit die hippe videoclip? En natuurlijk nog veel meer! Ook Rebecca woont inmiddels al meer dan dertien jaar in Amsterdam en kent daardoor alle ins en outs van de stad. Ze vindt zichzelf een echte City Girl, want al is een weekendje in de natuur leuk, wonen doet ze echt alleen in de stad.

Deze bloggers zijn ook te vinden op www.blogsociety.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.