Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 28 jul 2015 / 10:56 uur

Capelse heldin Amina al anderhalve maand vermist

Opnieuw is de Rotterdamse politie in de weer met een vermissingszaak. Dit keer gaat het om de verdwijning van de 15-jarige Amina El Bahmouti uit Capelle aan den IJssel. Het meisje wordt sinds 16 juni vermist en werd voor het laatst gezien in haar woonplaats.

Lees ook: Vermiste Lisa Tuk (13) veilig teruggevonden

De Capelse heldin kwam vorig jaar in het nieuws doordat zij samen met haar vriendinnetje Sara Chaoubi een 3-jarig jongentje van de verdrinkingsdood uit de Kralingse Plas redde. In Metro deed zij haar verhaal en vertelde ze hoe ze geen seconde twijfelde toen ze het ventje zag spartelen. Samen met Sara kreeg ze destijds van KNV EHBO District Zuid-Holland de Gouden Pleiser Award voor het verrichten van een heldhaftige redding.

Lees ook: Amina en Sara redden kind uit Kralingse Plas

Onzekerheid

Laâziza Ayadi, moeder van Amina, wil het liefst zo min mogelijk kwijt over de kwestie. Ze klinkt kordaat en kalm als ze toch iets loslaat over de vermissing van haar dochter. „Dit is een privékwestie. Wel kan ik zeggen dat we, de politie en ik, heel hard aan het zoeken zijn. Ik weet in ieder geval dat ze nog leeft en dat ze ergens in Nederland is, maar als ouder maak je je natuurlijk zorgen. Ik zit in onzekerheid."

Lees ook: 3-jarige peuter maakt het volgens de ouders goed

Politie

De politie Rotterdam laat via woordvoerster Lilian van Duijvenbode weten de zaak te onderzoeken. Zo is de foto van het meisje gedeeld met alle agenten, wordt er elke dag naar haar uitgekeken en wordt de zaak dagelijks tijdens de briefing aanhangig gemaakt. „We weten dat Amina op 24 juli door haar eigen broer is gezien op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Ze was toen samen met een jongen. Haar broer heeft daarop de politie gebeld, maar bij aankomst was Amina al gevlucht."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Capelse heldin Amina al anderhalve maand vermist
Sluiten