Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 27 jul 2015 / 11:37 uur

Autistische Frans 12,5 jaar in dienst bij supermarkt

Het is feest in de Albert Heijn aan de Nieuwe Binnenweg. Frans de Neef (31) is maandag namelijk precies 12,5 jaar in dienst en wordt daarom in het zonnetje gezet.

Lees ook: Autistische jongen kan eindelijk naar een feestje

Frans is niet zomaar een medewerker, hij is dé medewerker van de Nieuwe Binnenweg. Hij is zwaar autistisch en een fijne collega, aldus manager Brian. „Frans is een keiharde werker en ondanks zijn beperkingen levert hij goed werk. Daarom vonden we het hoog tijd om hem extra in het zonnetje te zetten."

Het gezicht

Veel mensen komen boodschappen doen bij Frans in plaats van bij de Albert Heijn", laat de supermarktmanager weten. „Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze even boodschappen gaan doen bij Frans. Ze zeggen dan niet dat ze boodschappen gaan doen bij de Albert Heijn.” De manager kan zijn winkel dan ook niet voorstellen zonder Frans. „De Albert Heijn Binnenweg is niet denkbaar zonder Frans.”

De inmiddels tot het meubilair behorende medewerker wordt maandag overladen met felicitaties. „Normaal komen mensen langs en begroeten ze me, maar vandaag word ik er ook bij gefeliciteerd”, vertelt Frans trots. Wat hij niet weet is dat er maandagmiddag nog een groot feest voor hem gehouden gaat worden.

Brief van de burgemeester

Frans’ prestatie is niet onopgemerkt gebleven bij de deelgemeente Delfshaven. Inmiddels heeft de werknemer felicitaties mogen ontvangen van Tom Harreman en Fred Burggraaf. Ook ligt er een brief klaar die is ondertekend door de burgemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autistische Frans 12,5 jaar in dienst bij supermarkt
Sluiten