Job Halkes
Job Halkes Binnenland 8 jul 2015 / 16:30 uur

5 feitjes over Rotterdams nieuwste gebouw First

Blikvanger voor de treinreiziger
Reizigers die dagelijks op Rotterdam Centraal komen, hebben dit gebouw de afgelopen drie jaar letterlijk zien groeien. En bouwen op die plek is niet gemakkelijk. Het is een van de drukste plekken van de stad. Voor een bouwplaats is nauwelijks ruimte. Het afstemmen van leveringen is dan ook een precisieklus.

128
Meter hoog wordt de Firsttoren. Dat punt werd woensdag bereikt en feestelijk gevierd. Daarmee zit het belangrijkste deel van de bouw erop. Tot het eind van het jaar gaan ondernemers aan de slag om het gebouw van binnen af te werken. Als dat allemaal voorspoedig verloopt, kunnen de twee grootste gebruikers van het pand, Robeco en NautaDutilh, er begin volgend jaar in.

Verdeling

Kunstwerk Henry Moore keert terug
Op de plek van de toren stond een gebouw met een sculpturale wand van de bekende beeldhouwer Henry Moore. Het kunstwerk met de naam ‘Wall Relief no.1’ heeft in het nieuwe gebouw een prominente plek gekregen. Van de bouwers en architecten werd ook geëist dat dit kunstwerk een prominente plek zou krijgen in het gebouw.

Opvallende getallen
Wat zit er zoal in en op het gebouw?
* 14 liften
* 1400 betonnen treden
* 735 vierkante meter groen dak
* 190 stalen profielen voor de pui
* 31 verdiepingen
* 690 houten deuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 feitjes over Rotterdams nieuwste gebouw First
Sluiten