Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Binnenland 15 jun 2015 / 17:30 uur

Zes toffe bijbanen in Rotterdam

De zomervakantie staat voor de deur. Ben jij nog op zoek naar een leuk bijbaantje in Rotterdam? Metro zet zes toffe opties voor (aanstaande) studenten op een rij.

Fietstaxi

Wil je aan je conditie werken, de stad nóg beter leren kennen en tegelijkertijd genieten van het zonnetje? Dan is een baan als fietstaxichauffeur mogelijk een ideale optie. De Fietstaxi Centrale zoekt nog enthousiaste sportievelingen. Als je een brommercertificaat of rijbewijs hebt, kun je een fietstaxi huren. Het geld dat je verdient, is voor jou.

ss Rotterdam

Baantjes in de horeca zijn onder studenten populair. Lijkt het jou leuk om in de bediening te werken? Dan moet je het zeker bij ss Rotterdam proberen! Op het Lido Terras van het schip kun je immers genieten van een prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam. En met het zwembad waar je kunt pootjebaden kom je, zelfs als je werkt, in vakantiesferen.

Festival

Wat is er nu gaver dan tijdens één van de vele Rotterdamse festivals in de zomer de artiesten te mogen begeleiden? Het kan, onder meer tijdens Rotterdam Unlimited, dat van 21 tot en met 25 juli wordt gehouden. Als artist servicemedewerker zorg je ervoor dat het de artiesten aan niets ontbreekt. Als ze vragen hebben, ben je hun eerste aanspreekpunt. Deze baan is weliswaar op vrijwillige basis, maar het is ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Plaswijckpark

Familiepark Plaswijckpark is in 2014 door ANWB-leden uitgeroepen tot het leukste uitje van Zuid-Holland. Lijkt het jou leuk om machinist te zijn van het treintje of toezicht te houden bij de draaimolen? Dan zoekt het park mogelijk naar jou! Ook is er nog ruimte voor personeel bij de spectaculaire Kangaroetsjjj, waarbij je in een bootje vanaf acht meter hoog in het water plonst.

Blijdorp

Dierentuinliefhebbers kunnen hun geluk beproeven bij Diergaarde Blijdorp. Vooral de fotoservice is een populaire bijbaan onder studenten. Lijkt jou het leuk om het dagje uit van gezinnen nog specialer te maken door mooie foto’s van ze te schieten? Houd dan de vacaturesite van de dierentuin in de gaten. Momenteel is er even geen plek, maar dat kan als er iemand uitvalt zo veranderen, benadrukt Blijdorp.

Hiker

Als je van auto’s houdt én een rijbewijs hebt, is een bijbaan als hiker een mooie optie. Een hiker brengt lege auto’s, meestal in opdracht van leasemaatschappijen, autoverhuurbedrijven en auto-importeurs, van A naar B en je maakt ze klaar voor transport. Je reist met het openbaar vervoer naar de opdracht toe en gaat ook weer met het ov naar huis. Verschillende uitzendbureaus zoeken hikers in Rotterdam.

Lees ook: Jongeren met bijbaan kan geld terugkrijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zes toffe bijbanen in Rotterdam
Sluiten