Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 28 jun 2015 / 12:00 uur

Winnaars RET Publieksprijs nog steeds in extase

In een tot de nok gevuld Rotterdams Luxor Theater sleepten Maarten Bouten en Arthur Nijhuis vrijdagavond de RET Aardig Onderweg Awards Publieksprijs in de wacht. De twee dertigers verkeren daags na de finale nog steeds in extase. ,,We hebben zó ontzettend veel reacties gehad. Ik leef nog steeds in een roes", aldus Nijhuis.

Lees ook: Rechtstreex wint Aardig Onderweg Awards Publieksprijs

Al een beetje bijgekomen van de avond?
Jawel, althans een beetje denk ik. Ik moet toch ook wel zeggen dat het allemaal nog als onwerkelijk aanvoelt hoor. We hebben zoveel reacties gekregen. Van vrienden, familie en mensen uit de wijk. Toen bekend werd dat wij hadden gewonnen ontplofte onze Facebooksite.

Hoe heb je vrijdagavond beleefd?
Als in een roes. Wij moesten ’s middags al om kwart voor vijf in het Luxor aanwezig zijn voor de generale repetitie en toen was ik zo nerveus. Ik voelde het in mijn hele lichaam. In de aanloop er naar toe had ik dat minder, maar opeens besefte ik: dit gaat een hele bijzonder avond worden.

Dat werd het ook. Jullie wonnen de Publieksprijs! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Wij hadden 40 man in de zaal zitten. Sommigen hebben wel met 2 of soms 3 telefoon tegelijk zitten sms’en en hebben op dat moment allemaal oproepen op Twitter en Facebook geplaatst. Te gek!

Lees ook: Appeltje van de boer wint aan populariteit

Een behoorlijk achterban, maar je ouders konden er niet bijzijn…
Nee, helaas. Alleen zij ontbraken. Ze zitten op dit moment in Noorwegen, die reis hadden ze al een halfjaar geleden gepland. Die hadden dit ook helemaal niet zien aankomen joh. Ze twijfelde nog wel, of ze terug moesten komen, maar uiteindelijk hebben ze besloten daar te blijven en hebben ze vanuit Noorwegen campagne gevoerd en gestemd. Ze zijn ontzettend trots.

Met het winnen van de Publieksprijs betekent dat jullie droom in vervulling gaat.
Ja! En wat voor een droom. We gaan een studiereis maken naar Californië, waar we het Sustainable Foods Summit gaan bezoeken en een exclusieve workshops krijgen. Ook krijgen we een aantal minuten spreektijd op de conferentie om de rest van de wereld te vertellen over Rechtstreex. Toen we vrijdagavond hoorden van die prijs wisten we: nu moeten we echt winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnaars RET Publieksprijs nog steeds in extase
Sluiten