Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 24 jun 2015 / 14:10 uur

Varen en koken op gas uit afval in Noord

Café de Ceuvel in Amsterdam Noord wil de eerste biogasboot ter wereld bouwen. Deze boot moet vanaf volgend jaar organisch afval omzetten in methaan waarop gekookt gaat worden in het restaurant.

Crowdfunding

Dit is de volgende stap in de missie van de broedplaats om zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. De Ceuvel hoopt de financiering, 20.000 euro, rond te krijgen via crowdfunding. Het plan is om in de toekomst langs festivals te varen om daar het organische afval in te zamelen en om te zetten tot gas.

Lees ook: Groene energie uit rioolwater

„Steden zijn nu enorme afvalputjes voor grondstoffen”, zegt Joey Hodde, één van de initiatiefnemers van het project. „We halen die grondstoffen van over de hele wereld, consumeren ze en blijven zitten met enorme bergen afval die we moeten dumpen of verbranden. Het is belangrijk dat we gaan nadenken over nieuwe manieren om grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De Biogasboot is de perfecte showcase voor een wereld waarin we dit zo goed doen dat er helemaal geen afval meer bestaat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Varen en koken op gas uit afval in Noord
Sluiten