Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 25 jun 2015 / 12:05 uur

‘Twee Big Mac’s svp. Oh nee! Doe maar drie joints’

Vanuit de auto drugs kopen in een drive-in. Dat kan natuurlijk alleen maar in Amsterdam. Als het aan de initiatiefnemers van de Experience ligt, wordt dit straks de waarheid.

Volgens Het Parool is er een plan ingediend voor een groot complex, bestaande uit twee delen: een coffeeshop met een drive-in en een groot bezoekerscentrum met onder meer een tentoonstellingsruimte,een kleine plantage en een giftshop.

In de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers zich verdiepen in de geschiedenis, cultuur en gebruik van onder andere wiet en hasj. Ook moet er een plek komen waar met behulp van psychedelische beelden de beleving van cannabis wordt nagebootst.

Lees ook: Nieuwe VVD-minister: van wiet en hasj ga je dood
Stadsdeel Nieuw-West kreeg de plannen gisteren onder ogen. Volgens de initiatiefnemers van de Experience zouden zowel de gemeente als het stadsdeelbestuur positief tegenover het plan staan. “Een kwart van de vijf miljoen buitenlandse bezoekers geeft aan belangstelling te hebben voor de coffeeshops. Wij rekenen jaarlijks op een miljoen bezoekers, achthonderd per dag”, aldus een woordvoerder van de Experience.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Twee Big Mac’s svp. Oh nee! Doe maar drie joints’
Sluiten