Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 13 jun 2015 / 15:00 uur

Tientallen honden showen zichzelf tijdens Dogparade

“Linkerpoot vooruit, rechterpoot vooruit’’, klonk het zaterdagmiddag op de West-Kruiskade. Tientallen blaffende viervoeters en hun baasjes hadden zich verzameld voor een heuse Dogparade. Vanaf de kop van de Westersingel liepen de honden en hun baasjes naar het Tiendplein voor de verkiezing van de “ultieme hond”. Van dalmatiër tot chihuahua: alle soorten en maten waren aanwezig.

Lees ook: Ondeugende honden hebben verrassing voor baasje

De Dogparade moet volgens bedenkster Mieke van der Linden een speels en liefdevolle ode zijn aan de hond. Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat dan ook naar Stichting Hulphond. ,,Een ontzettend goed doel. Er moet meer waardering komen voor hulphonden. De honden staan 24 uur per dag voor iemand klaar. Moet je voorstellen dat jij 24 uur per dag werkt”, vertelt deelnemer Vincent. Naast voor het goede doel, deden veel deelnemers mee voor de gezelligheid en natuurlijk om de beker voor de “ultieme hond” mee naar huis te nemen. Metro Rotterdam portretteerde zes baasjes met hun hond.

Image and video hosting by TinyPic

Baasjes Hanna en Jet met hond Dusty
,,Dusty is eigenlijk een beroemde hond. Ze heeft namelijk als fotomodel op de truck van een grote winkelketen gestaan. Of ze een prijs binnen gaat slepen weten we niet. Als de categorie “vieze oude stinkhond” bestond misschien wel! Verder is ze heel lief hoor.”

Image and video hosting by TinyPic

Baas Tristan met hond Chanel
,,Chanel gaat sowieso winnen in de categorie “Fashionista”. Ze is een onwijze diva. Als ze niet wil lopen, dan doet ze het ook echt niet. Dan moet ik haar de hele middag dragen. Verder is ze heel leuk en lief. Ze is mooi aangekleed vandaag, dus ik hoop dat ze een prijs wint.”

Image and video hosting by TinyPic

Baas Jenny met hond Kaley
,,Kaley is echt een super lieve en leuke hond. Haar hulphond-outfit is dan wel niet officieel, maar ze helpt mij overal mee. Ze pakt alles voor me op. Ik ben echt verliefd op op haar. Overigens komt de outfit van Kaley wel eens van pas. Zo mocht ik haar bijvoorbeeld meenemen naar een festival waar honden eigenlijk verboden zijn.”

Image and video hosting by TinyPic

Baas Edith met hond Kinta en Raiza
,,Deze twee honden zijn echt schatjes. Ik heb in totaal tien honden, maar heb specifiek deze twee meegenomen naar de parade. Ze zijn lekker klein en als ze moe zijn van het lopen kunnen ze in de kinderwagen. Ik neem Kinta wel eens mee naar chihuahua-dag, dan moet Raiza thuisblijven. Gelukkig kan ze vandaag wel mee!”

Image and video hosting by TinyPic

Baas Vincent met hond Baby
,,Baby is pas elf maanden oud en ontzettend speels. Ik heb heel veel honden gehad om te trainen als hulphond, maar deze wil ik echt houden. Ze is zo leuk vanwege haar karakter. Ze weet namelijk van zichzelf dat ze heel erg knap is. Dan gaat ze voor de spiegel liggen en continu naar zichzelf kijken.”

Image and video hosting by TinyPic

Baas Lorenzo met hond Porsche
,,Porsche is geen hond maar een kind. Ze doet alles wat kinderen ook doen en ze vindt kinderen ook fantastisch. Ook wel logisch, want ze is pas anderhalf. Ik ken mensen van de organisatie, die hebben mij gevraagd om mee te doen. Ach, het leek me wel leuk. Misschien wint ze nog wel de prijs voor de mooiste hond.”

Welke hond is volgens jou de ultieme hond?

Reageer op artikel:
Tientallen honden showen zichzelf tijdens Dogparade
Sluiten