Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 25 jun 2015 / 14:00 uur

Seksboerderij Huize Sonja in Rockanje weer open

Een seksboerderij aan de Duinzoom in Rockanje opent na 5 jaar opnieuw haar deuren. De nieuwe uitbaters, Johan Hoftijzer en Joss Kellner, willen weer ‘net zo’n begrip worden als Huize Sonja in de jaren ’70 en ‘80’ was, schrijft het AD donderdagmiddag.

Kriebels

Kellner en Hoftijzer gaan zich met hun seksclub richten op werknemers in de haven en industrie die de hele week van huis zijn. ,,Bij hen gaat het ook kriebelen’’, zegt Hoftijzer tegen de krant.

Gelegen bij de ingang van de Maasvlakte en de Europoort, is het volgens Hoftijzer een ideale locatie. ,,Hier zitten werknemers uit Groningen en Duitsland die de hele week van huis zijn. In Rotterdam en Dordrecht heb je wel clubs, maar hier in een straal van zo’n 40 kilometer niet. En die mogen er ook niet komen. Aan één bordeel op Voorne-Putten zal toch wel behoefte zijn?’’

Geen buurman als klant

De gedateerde seksboerderij is helemaal opgeknapt en biedt ruimte voor zo’n 25 man. De werving van prostituees is in volle gang. ,,Het is een vrij afgelegen locatie, dus het gaat vooral om vrouwen die van wat verder weg komen, niemand vindt het fijn om z’n buurman als klant te krijgen”, aldus de uitbater tegen het AD.

Geen vrijgezellenfeestjes

De gemeente Westvoorne laat de krant weten dat ‘elke vorm van overlast moet worden voorkomen’. Daarom zullen er, vooral in het begin, veel controles zijn.

,,Het is niet de plek voor vrijgezellenfeestjes’’, verzekert Hoftijzer. ,,We houden goed toezicht bij de deur en discretie is gewaarborgd.’’

Volgende week openen de deuren.

Lees ook: Rotterdams festival verkast naar enorm dak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Seksboerderij Huize Sonja in Rockanje weer open
Sluiten