Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 jun 2015 / 10:54 uur

Rotterdams familiebedrijf schenkt lekkerste bubbels

Helder, zuiver, puur en rijk. De champagne van de Rotterdamse wijnhandel en importeur Jan van Breda is met bovenstaande superlatieven door The Wine & Food Association uitgeroepen tot beste van het land. Kleindochter Sietske van Breda, die als vierde generatie de zaak samen met broer Kees runt, heeft karrenvrachten aan Franse bubbels besteld om aan de ontstane vraag te voldoen.

Gefeliciteerd! Vragen hoe de eervolle titel is gevierd, is waarschijnlijk overbodig…
Haha. Met champagne! Veel champagne, hoe kan het ook anders.

Om welke champagne gaat het?
Om de Nathalie Falmet Brut. Tweeënhalf jaar geleden ben ik samen met mijn vader naar het zuiden van de Franse champagnestreek gereden om deze champagne te proeven. We wisten gelijk: dit is er eentje met kwaliteit, die moeten we naar Nederland halen. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn de enige in het land die deze bubbels importeren. Prijs? 39,95 euro.

Hoe zou je de champagne omschrijven?
Als helder,crispy en met een lange, mooie afdronk. Het is geweldig om deze eervolle vermelding nu te krijgen, gezien alle aanstaande diploma-uitreikingen en het lekkere weer.

Dat lijkt me ook. Jullie hebben extra champagne besteld?
Ja! Volgende week dinsdag verwacht ik een vrachtwagen vol. We hebben al heel veel mensen gesproken die onze champagne willen kopen.

Jullie zijn een familiebedrijf en runnen al jaren de wijnhandel. Toch is het de eerste keer dat jullie hebben meegedaan aan een soortgelijke verkiezing.
Dat klopt. Mijn opa en mijn vader zijn daar nooit echt mee bezig geweest. Zij hebben zich altijd veel meer gericht op de verkoop. Mijn broer en ik staan er iets anders in en besloten begin van dit jaar één rosé en één champagne uit het assortiment in te sturen voor de verkiezing.

Met succes…
Inderdaad. Onverwacht ook. De rosé heeft het uiteindelijk ook tot in de finale gehaald, maar is niet verkozen tot de beste. De champagne wel.

Dat moet een bijzonder moment zijn geweest. Helemaal omdat de naamdrager van de bubbel, Nathalie Falmet, zelf ook aanwezig was.
Ja, ze is voor de uitreiking speciaal naar Nederland gekomen zonder dat we wisten of we zouden winnen. Inmiddels is Nathalie alweer terug naar huis. De wijnen moeten van het land, zo gaat dat hè. Het werk gaat alsmaar door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdams familiebedrijf schenkt lekkerste bubbels
Sluiten